L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables

Imagen noticia
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
25 de junio de 2020
Imagen noticia
El periodista Toni Cruanyes signa a Rubí exemplars del seu llibre ‘Un dels nostres’
29 de junio de 2020

L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables

Imagen noticia

El Ple de juliol va aprovar per unanimitat que l’Ajuntament comenci a treballar per regular l’ús de la pirotècnia amb l’objectiu d’evitar molèsties als col·lectius més vulnerables, com poden ser les persones amb trastorn de l’espectre autista, però també als animals.

Després d’una llarga discussió i d’algunes esmenes, finalment tots els grups municipals es van mostrar a favor de regular l’ús de la pirotècnia en les festes populars i que aquesta sigui de baix o nul impacte sonor. També es treballarà per fixar dies, horaris i zones per tirar la pirotècnia. Tot això s’haurà de fer de la mà de les entitats de la cultura popular rubinenca que fan de la pirotècnia la seva raó de ser, com per exemple les colles de diables, després que així ho acordessin tots els grups municipals en el debat previ a la votació. El regidor d’En Comú Podem, Andrés Medrano, va subratllar la necessitat d’avançar cap a una regulació perquè es tracta d’una «demanda de molta gent».

Garantir els casals als infants vulnerables
També es va aprovar per unanimitat una moció presentada per l’AUP per vetllar per tal que tots els infants rubinencs en situació vulnerable tinguin opció a participar en casals infantils o de lleure durant l’estiu i acabar amb la segregació que es produeix en aquestes activitats lúdiques. «Cal fer un estiu més enriquit per reduir la segregació, sabem que hi ha poc temps i recursos però cal treballar per fer-ho possible».
En aquest sentit, el regidor d’Educació, Víctor García, va explicar que les places de casals d’estiu no s’han esgotat i que s’ha fet una tasca informativa ingent per tal que el major nombre possible de famílies estiguessin informades dels casals: «Estem molt tranquils, perquè cap nen s’ha quedat fora del casal per qüestions econòmiques».

La segona moció que va presentar l’AUP també va ser aprovada per unanimitat, un text que demana incloure al web un apartat amb tota la informació relacionada amb els serveis i les activitats dirigides al col·lectiu LGTBI.

En canvi, no es va aprovar una moció de Veïns per Rubí que demanava iniciar la redacció d’un pla director de polígons després que l’actual estigui a punt de caducar. El PSC i En Comú Podem van votar en contra perquè el procediment per començar la redacció del pla ha de tenir en compte uns supòsits que el text de la moció no contemplava.