Tombada una moció que demanava pagar els ERTO als treballadors que no l’han cobrat

Imagen noticia
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
25 de junio de 2020
Imagen noticia
El periodista Toni Cruanyes signa a Rubí exemplars del seu llibre ‘Un dels nostres’
29 de junio de 2020

Tombada una moció que demanava pagar els ERTO als treballadors que no l’han cobrat

Imagen noticia

El vot en contra del govern local, format pel PSC i En Comú Podem, va ser suficient per tombar una moció d’Esquerra Republicana que demanava al govern de l’estat que pagués els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació a aquells treballadors que des del mes de març encara no l’han cobrat. La resta de grups van votar a favor, però la moció no es va aprovar. El PSC va treure importància a aquestes incidències i va afirmar que són casos puntuals: «Les incidències s’han succeït per l’acumulació de sol·licituds, però ara s’ha recuperat la normalitat i tot i que encara hi ha prestacions pendents de cobrar, es tracta d’un percentatge molt petit», va explicar el regidor socialista Víctor García.

En canvi, sí que es va aprovar una moció d’ERC en contra de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix la col·locació de banderes no oficials a les façanes dels edificis municipals. En aquest cas, Cs hi va votar en contra i el PSC i VR es van abstenir.

També es va aprovar una moció del PSC i En Comú Podem que reclama a l’estat espanyol que impulsi un pacte pel dret a l’habitatge i les dues mocions que va presentar Ciutadans. La primera per demanar mesures per evitar la bretxa salarial de gènere i garantir la conciliació, que va ser votada per unanimitat després d’aprovar algunes esmenes. La segona per demanar al govern de l’estat que deixi als Ajuntaments disposar del seu superàvit per fer polítiques de recuperació econòmica.

Renovat el compromís amb el Fons de Cooperació Català després d’una tensa discusió
El Ple de juny va servir perquè l’Ajuntament renovés el compromís signat amb el Fons de Cooperació Català a través de la signatura d’un nou conveni. Tot i que tots els grups municipals va votar a favor d’aquest acord, la discussió va estar carregada de la polèmica després que la regidora d’Esquerra Montse Solé recordés que fa només un any «l’alcaldessa va dir que no volia un centre de menors a l’Hotel Terranova i va encendre la flama d’actituds xenòfobes i racistes».

El regidor de Veïns per Rubí, Toni García, es va sumar a les crítiques i va apuntar la incongruència de defensar els drets dels refugiats i «encapçalar manifestacions amb el lema Stop Menas, que no deixa en bon lloc ni a la institució ni a la ciutat».

Per la seva banda, la portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) va demanar al govern «fets i no paraules» i va recordar els problemes que tenen molts nouvinguts per empadronar-se a la ciutat.
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, es va defensar de les crítiques afirmant que s’ha treballat «per la integració d’aquestes persones de forma discreta» i va apuntar que és «un debat superat» i que el govern sempre «defensarà els drets de les persones». També el regidor socialista, Moisés Rodríguez, va defensar l’actuació del govern explicant que «es va fer un acompanyament a un veïnatge que veia que les coses s’estaven fent malament».