L’Ajuntament repartirà pantalles facials a les persones amb diversitat funcional

Imagen noticia
Alentiment en el contagi de coronavirus a Rubí durant la darrera setmana
18 de junio de 2020
Imagen noticia
Ja es pot sol·licitar l’ajut per al pagament de l’IBI
22 de junio de 2020

L’Ajuntament repartirà pantalles facials a les persones amb diversitat funcional

Imagen noticia

El Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) i el Rubí Forma han unit esforços per dissenyar i produir pantalles facials destinades als infants amb diversitat funcional, intèrprets de signes i persones amb problemes respiratoris. Les persones interessades en disposar d’aquest element podran sol·licitar-ho a partir del 22 de juny a través de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Les pantalles facials no supleixen les mascaretes, ja que no ofereixen el mateix grau de protecció, però poden ser una bona alternativa per a les persones que no les poden dur. L’element es posarà a disposició dels infants amb diversitat funcional després de constatar, a través d’entitats i serveis de l’àmbit, que alguns d’aquests menors mostren resistència a posar-se una mascareta i això genera angoixa a les famílies. D’aquesta forma, les pantalles facials poden ajudar els infants a gaudir de la vida al carrer amb normalitat, com la resta de la ciutadania.

Per als intèrprets de llenguatge de signes, aquest tipus de protecció els facilita la comunicació amb les persones sordes, que poden llegir-los els llavis sense problemes gràcies a la transparència de les pantalles. La pantalla també estarà destinada a la ciutadania que acrediti a través d’un informe mèdic que hi ha algun motiu pel qual no poden portar mascareta.

Pantallesdissenyades per edRa
L’Ajuntament va encarregar a l’Escola d’Art i Disseny de Rubí la realització d’alguns dissenys que poguessin resultar atractius per als infants i l’artista Pep Borràs, professor de l’escola, va treballar en algunes il·lustracions amb aquarel·la que inclouen la figura del Bòdum, mentre que altres pantalles s’han guarnit amb dibuixos digitals elaborats per la professora Gemma Miralles. Aquestes pantalles han estat produïdes a l’escola, mentre que les que van adreçades al públic adult s’han fabricat al Rubí Forma i no tenen decoració. «És un nou exemple de col·laboració i solidaritat que farà possible que els infants amb diversitat funcional i les persones que ho necessitin puguin gaudir com tothom, i amb més seguretat, del seu temps a l’aire lliure», ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí.

De moment, s’han produït un centenar de pantalles facials, de les quals una vuitantena tenen motius decoratius. Per sol·licitar-les cal trucar a partir de dilluns al telèfon 637 831 056 de 9 h a 14 h.