L’Ajuntament destina de forma urgent 65.000 euros perquè les famílies més vulnerables comprin aliments

Imagen noticia
Alentiment en el contagi de coronavirus a Rubí durant la darrera setmana
18 de junio de 2020
Imagen noticia
Ja es pot sol·licitar l’ajut per al pagament de l’IBI
22 de junio de 2020

L’Ajuntament destina de forma urgent 65.000 euros perquè les famílies més vulnerables comprin aliments

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través de Serveis Socials, ha distribuït entre la ciutadania un total de 184 targetes moneder per a alimentació que suposen un total de 391 persones beneficiàries. El recurs, contractat d’urgència a l’organització Creu Roja, té com a finalitat atendre les necessitats de persones i famílies que, com a conseqüència de l’epidèmia, es troben en una situació de greu vulnerabilitat social.

Les targetes moneder es poden utilitzar a qualsevol establiment BonÀrea i la quantitat de diners que porten carregada varia en funció dels membres de la unitat familiar, amb 115 euros com a import mitjà. Aquest model d’ajuda social potencia la normalització de les persones beneficiàries, ja que els permet aconseguir els aliments en establiments de proximitat sense necessitat d’acudir a espais benèfics. «Evitar l’estigmatització de les persones sense recursos és un vessant important d’aquest programa», ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí, que també assenyala que el fet que les famílies puguin gestionar la seva economia domèstica les fa sentir que «recuperen la dignitat». L’Ajuntament ha destinat 65.000 euros a aquest programa d’urgència per la covid-19.

Conveni entre la Creu Roja i l’Ajuntament
Abans de l’epidèmia, l’Ajuntament de Rubí ja disposava d’un convenir amb Creu Roja per la distribució de targetes moneder entre la població amb pocs recursos econòmics. Així, els 65.000 euros extraordinaris s’han sumat als 50.000 euros que el consistori ja destinava a aquest projecte, que ara beneficia un total de 1.787 persones.