L’Ajuntament signa un crèdit de 7,4 milions per a inversions subvencionat per la Diputació

Imagen noticia
El Bòjum recollirà els xumets dels infants que ja s’han fet grans per lliurar-los als Reis
3 de enero de 2018
Imagen noticia
El film d’espies ‘Kingsman’ tanca el cicle de cinema
5 de enero de 2018

L’Ajuntament signa un crèdit de 7,4 milions per a inversions subvencionat per la Diputació

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí obtindrà un crèdit de 7,4 milions d’euros a interès preferencial per a inversions a través del Banc de Sabadell i subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Gràcies a un conveni signat entre la Diputació i aquesta entitat financera, 23 ajuntaments de la demarcació poden obtenir una línia de préstecs per a inversions als seus municipis a un tipus d’interès preferencial. En el cas de Rubí, el crèdit ascendeix a 7,4 milions d’euros, dels quals 291.390,72 estan subvencionats per la Diputació.

En total, els ajuntaments que s’han sumat a aquest programa de Crèdit Local, han signat crèdits per valor de 33.058.799,41 euros, dels quals la Diputació n’ha subvencionat 1.450.667,23 euros.

L’any passat ja es va firmar l’acord entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, que permet impulsar aquest programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d’entitats realitzat durant l’any 2016. El programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs destinats a noves inversions, així com a acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

A finals de desembre, els alcaldes i representants dels 23 ajuntaments de la província adherits al programa van firmar els crèdits, amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el director de la Direcció d’Administracions Públiques de Banc de Sabadell, Xavier García.

El crèdit de l’administració rubinenca, de 7,4 milions d’euros, és el de més valor, seguit del sol·licitat pel consistori de Sant Cugat, que puja a 6,8 milions, dels quals 377.025 euros estan subvencionats per la Diputació.