L’Ajuntament vol convertir quatre quilòmetres de carrers en àrees preferents per a vianants

Imagen noticia
Sorea impulsa un programa per controlar espècies invasores de flora a les instal·lacions de tractament de l’aigua
22 de mayo de 2020
Imagen noticia
El Grup Fotogràfic El Gra farà una aportació solidària de 500 euros a ASAV
26 de mayo de 2020

L’Ajuntament vol convertir quatre quilòmetres de carrers en àrees preferents per a vianants

Imagen noticia

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, han presentat aquest dilluns el Pla estratègic de mobilitat de Rubí per afrontar les properes etapes de desconfinament. La proposta pretén garantir la seguretat en els desplaçaments a peu i en transport públic de la ciutadania mentre sigui necessari mantenir la distància social i inclou una àrea de quatre quilòmetres que sigui preferent per als vianants.

L’Ajuntament ja havia fet alguns canvis coincidint amb les franges de passeig restringint la circulació a l’avinguda de La Llana i al passeig de la Riera, però amb l’entrada a la ciutat a la fase 1 ha planificat quina ha de ser la mobilitat del transport públic, l’ampliació de les voreres de diversos carrers i la reconversió de diverses vies en espais de preferència per als vianants. Martínez ha explicat en una roda de premsa telemàtica aquesta tarda que «cal veure aquesta situació com una oportunitat per millorar la mobilitat a la ciutat i aconseguir que els vianants guanyin terreny al vehicle privat».

A més, aquest dilluns s’amplia la zona dedicada a la vorera al carrer Magallanes, entre els carrers de la Plana de Can Bertran i Torrent de l’Alba i al carrer de Sant Josep, entre els carrers Nou i de Sant Magí. L’acció permet guanyar amplada a la zona destinada a la mobilitat a peu en aquestes dues vies per tal de garantir que els rubinencs puguin passejar de forma segura, mantenint la distància social recomanada.

Més enllà d’aquests canvis puntuals, el govern local vol convertir uns quatre quilòmetres de carrers en àrees de preferència per als vianants, invertint la situació actual. Les àrees es divideixen per zones. En aquests carrers, els vehicles no podran superar els 20 km/h i només podran estacionar en els espais habilitats i senyalitzats, tot i que no s’eliminarà cap plaça d’aparcament. Les zones 1 i 2 començaran a estar operatives a principis de juny i la 3 i 4 posteriorment. Aquestes són les quatre zones marcades per l’Ajuntament de prioritat del passeig:

• Zona 1: c. Pintor Murillo, c General Prim, c. Virgili (entre c. General Prim i c. Torrijos), c. Colom (entre c. Josep Serra i c. Llobateras), c. Cervantes (entre c. Espoz i Mina i av. Barcelona), c. Llobateras (entre c. Espoz i Mina i av. Barcelona), c. Torrijos (entre c. Virgili i c. Espoz i Mina) i Sant Joan (entre c. Pere Esmendia i c. Espoz i Mina).
• Zona 2: c. Justícia (entre c. Terrassa i c. Rafael Casanovas), c. Sant Josep (entre c. Rafael Casanovas i c. Nou), c. Rafael Casanovas (entre c. Sant Josep i c. Narcís Menard), c. Narcís Menard (entre c. Terrassa i c. Rafael Casanovas) i c. Vapor (entre c. Terrassa i c. Rafael Casanovas).
• Zona 3: c. Abat Escarré (entre pl. Doctor Pearson i c. Monturiol), c. Cal Príncep (entre c. Abat Escarré i ptge. Ferrocarril), c. Pintor Coelho (entre rbla. Ferrocarril i c. García Lorca), c. Pintor Coelho (entre rbla. Ferrocarril i c. Llobateras), c. García Lorca (entre c. General Prim i c. Llobateras), c. Balmes (entre c. General Prim i c. Llobateras), c. General Prim (entre av. Barcelona i c. Monturiol), c. Llobateras (entre av. Barcelona i c. Cal Gerrer) i ptge. Circumval·lació.
• Zona 4: c. Nou (entre c. Floridablanca i c. Magallanes), c. Sant Pere (entre c. Montserrat i c. Nou), c. Floridablanca (entre c. Nou i c. Plana de Can Bertran), c. Ulloa (entre c. Floridablanca i c. Xile), c. Xile (entre pl. Estanislau Figueras i c. Nou), pl. Estanislau Figueras i c. General Castaños (entre c. Plana de Can Bertran i c. Quevedo).