L’Ajuntament vol crear una xarxa municipal d’escoles verdes

Imagen noticia
Assaig de l’Arribo del Carnaval de Barcelona a l’Espona
17 de febrero de 2020
Imagen noticia
Un rubinenc crea una tecnologia per veure en 3D sense ulleres
19 de febrero de 2020

L’Ajuntament vol crear una xarxa municipal d’escoles verdes

Imagen noticia

L’Ajuntament vol crear una xarxa municipal d’escoles verdes amb l’objectiu de donar suport i fer visibles les bones pràctiques dels centres educatius en la lluita contra el canvi climàtic. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el regidor d’Educació, Víctor García, i el regidor de Transició Ecològica, Andrés Medrano, durant una visita a l’institut-escola Teresa Altet, un centre que acaba de posar en marxa una acció a favor de la recollida selectiva de residus.

Ha estat una iniciativa de l’alumnat de 4t primària, qui va proposar substituir les papereres del centre per petits contenidors que permeten destriar els residus segons siguin matèria orgànica, paper o plàstic.
Els alumnes han explicat a les autoritats com va sorgir l’idea i van ressaltar que «volem salvar la terra i per això comencem per l’escola».

Ana M. Martínez ha felicitat l’alumnat per la seva iniciativa, tot destacant que «qualsevol iniciaitva per petita que sembli és una acció més per frenar el canvi climàtic» i recordant que «només tenim un planeta».
El Teresa Altet ha iniciat els tràmits per convertir-se en Escola Verda, una certificació que atorga la Generalitat als centres educatius que se sumen a pràctiques més sostenibles. Actualment, ja hi ha una desena de centres a Rubí amb aquesta certificació.

Tot i això, el regidor d’Educació ha assenyalat que la voluntat del consistori és crear una xarxa d’àmbit municipal d’escoles verdes, que inclogui des d’escoles bressol fins a instituts, que pugui complementar la xarxa catalana i arribar a tots els centres educatius de Rubí, ja que hi ha escoles que no tenen accés a la xarxa supramunicipal.

En aquest sentit, García ha apuntat que ja s’ha fet una reunió amb els centres per plantejar aquest tema i que actualment s’està estudiant com es fa a altres poblacions. La idea és mantenir trobades de forma periòdica per concretar accions i activitats conjuntes.

Per la seva banda, el regidor de Transició Ecolòlica ha recordat que la taxa de reciclatge a la ciutat és del 39%, una xifra encara molt baixa i que per tant accions com la del Teresa Altet són positives i més quan també serveixen per canviar els hàbits de les famílies de l’alumnat.

Calefacció de gasoil
El regidor també ha anunciat que el Teresa Altet deixarà de tenir calefacció de gasoil després de l’estiu. Actualment és l’unic centre educatiu que fa servir aquest sistema de combustible fòssil.