L’alcaldessa acusa la Generalitat de «deixar morir els avis» en una carta enviada a la consellera de Salut

Junts per Rubí demana a l’Ajuntament ajudes al lloguer i microcrèdits pels autònoms
9 de abril de 2020
Imagen noticia
El confinament et pot canviar en una tarda
15 de abril de 2020

L’alcaldessa acusa la Generalitat de «deixar morir els avis» en una carta enviada a la consellera de Salut

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha acusat la Generalitat de «deixar morir els avis» en una carta que va enviar ahir a la consellera de Salut, Alba Vergés. En aquest document, la màxima responsable municipal demana actuacions urgents, com ara traslladar als hospitals «les persones que ho necessitin i amb possibilitat de recuperació» i, si això no és viable «medicalitzar les residències».

Martínez diu que la situació a les residències de la ciutat és «insostenible», en concret al centre El Cel de Rubí. Explica que el 30 de març es va sol·licitar al Departament de Salut fer proves als residents per tal de traslladar a un altre espai les persones no contagiades. La resposta va ser que, de moment, no es contemplen els trasllats i que la situació està controlada des dels CAP. L’alcaldessa lamenta que la Generalitat no ha fet cap acció «contundent» per minimitzar el contagi a les residències, que «avança amb molta velocitat i requereix d’actuacions urgents».

ERC demana a l’alcaldessa «responsabilitat»
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Rubí ha enviat un comunicat en el qual demana a l’alcaldessa «responsabilitat i capacitat per resoldre les situacions més difícils». ERC ha mostrat la seva preocupació per «aquestes paraules tan greus» que atribueix al «nerviosisme». Consideren que ara no és el moment de fer «demagògia, ni d’utilitzar la situació per fer campanya política. És una situació molt delicada i greu i necessitem dirigents que es responsabilitzin, siguin coherents i que tinguin la capacitat de sumar sinergies i gestionar la col·laboració amb les administracions». D\’altra banda, Esquerra apunta que l\’enviament de la carta coincideix amb el dia que el govern espanyol \»envia centenars de milers de persones a treballar, posant en perill la salut de tots\».

La residència El Cel de Rubí lamenta el poc suport de la Generalitat
La residència de gent gran El Cel de Rubí es queixa de la manca de suport que tenen de la Generalitat i denuncien que des que va començar la crisi sanitària, el Servei d’Emergències Mèdiques només s’ha endut dues persones a l’hospital, aquest dilluns. La directora del centre privat, Clàudia Maria García, que té prop d’una vintena de places públiques, no ha volgut donar dades sobre quants residents estan afectats amb coronavirus ni tampoc sobre el nombre de defuncions que s’han produït des que es va declarar l’epidèmia.

«No som un hospital ni un centre sociosanitari, nosaltres estem preparats per tenir cura de la gent gran i quan es posen malalts truquem a l’ambulància i ells se l’enduen per tractar-lo, això ara no està passant», denuncia la directora, que ha agraït a l’Ajuntament de Rubí el seu suport a través de la campanya Gràcies Rubí, amb donacions d’equips de protecció individual i també d’altres objectes, com ara ràdios. García també ha mostrat el seu agraïment per la col·laboració de diverses empreses i gent de Rubí.