L’alcaldessa demana al delegat del govern solucions pels afectats pels fons voltors

Imagen noticia
La Biblioteca recapta més de 1.000 euros per a La Marató
17 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Els Gegants clouen la temporada amb un berenar de germanor
19 de diciembre de 2018

L’alcaldessa demana al delegat del govern solucions pels afectats pels fons voltors

Imagen noticia

El delegat del govern a Barcelona, Juli Fernández, ha visitat aquest dimarts Rubí, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez, així com amb regidors del govern i portaveus dels grups municipals d’ERC, ICV i Veïns per Rubí.

Durant la trobada, Martínez ha traslladat al representant de la Generalitat la preocupació per les pujades abusives dels lloguers d’edificis que han estat adquirits per fons voltors i ha demanat al govern català solucions per les famílies afectades. «Aquesta situació fa patir les famílies en allò que és essencial, com és el dret a l’habitatge», ha apuntat la primera edil.

Fernández, que ha assegurat que informarà de forma immediata a la conselleria competent sobre aquesta qüestió, ha assegurat que la Generalitat farà tot el possible per acompanyar i donar solucions a les famílies, tot i admetre que les competències en aquest tema són limitades. En aquest sentit, el delegat del govern s’ha mostrat confiat que aviat es pugui fer efectiva la Llei 24/2015, de pobresa energètica i emergència habitacional, després que el govern espanyol es comprometés a retirar el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP. Per al delegat, l’entrada en vigor d’aquesta llei permetrà disposar d’eines per afrontar situacions d’emergència habitacional.

L’alcaldessa també ha recordat a Fernández altres reivindicacions prioritàries per a la ciutat. Entre aquestes, ha assenyalat la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, un hospital de referència a Rubí, el trasllat dels jutjats a una nova seu o la planificació de la futura escola El Bosc, que continua en barracons.