L’alcaldessa visita París per compartir el projecte 50/50 a la cimera ChangeNOW

Imagen noticia
L’habilitació de dues placetes a l’illa de vianants suposa canvis en el sentit de cirulació
31 de enero de 2020
Imagen noticia
Continental posa una primera oferta sobre la taula per abordar els acomiadaments
4 de febrero de 2020

L’alcaldessa visita París per compartir el projecte 50/50 a la cimera ChangeNOW

Imagen noticia

L’alcaldessa de Rubí, Ana M.Martínez, va visitar a finals de la setmana passada Paris per participar a la Cimera ChangeNOW que ha tingut lloc del 30 de gener a l’1 de febrer al Gran Palais i on la màxima responsable municipal ha compartit el projecte 50/50 de Rubí Brilla. Martínez ha estat acompanyada pel regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez.

En el marc d’aquesta cimera, divendres va tenir lloc una trobada d’algunes de les ciutats signants del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel clima i l’energia. Rubí ha estat una de les ciutats convidades a la trobada per la implicació del municipi en aquest òrgan que treballa per la lluita per frenar l’emergència climàtica. A més de Rubí, la cita també va aplegar representants polítics de més de 30 ciutats de tot el món.

Durant la trobada, la delegació rubinenca va compartir amb els i les assistents els detalls del projecte 50/50 que impulsa el servei Rubí Brilla. L\’objectiu del projecte és conscienciar, fomentar hàbits sostenibles i apoderar comunitats educatives per aconseguir un canvi d’hàbits. La idea va començar a aplicar-se amb èxit a diferents col·legis d\’Alemanya a principis dels anys noranta. Des d’aleshores s\’ha implantat a altres països europeus dins de la iniciativa EURONET 50/50.

Rubí Brilla va portar la idea a Rubí el 2012, assegurant que el 100% de l’estalvi revertís totalment a cada centre en forma de subvenció o inversió directa, més enllà del retorn del 50% que preveia Euronet. A més, Rubí Brilla ha millorat la proposta original amb un sistema de monitoratge en temps real de consums, indicadors econòmics i aprofundint en la participació i implicació de tota la comunitat educativa.
En el marc de la cimera, també es van establir contactes amb altres ciutats europees per la futura participació conjunta en projectes finançats per la Unió Europea.