L’Antiga Estació acull una exposició sobre creativitat i salut mental

Imagen noticia
Planten més de 300 arbustos per reforestar el torrent de Can Serra
21 de octubre de 2020
Imagen noticia
Campanya de microfinançament per editar un nou disc de sardanes dedicades a Rubí
23 de octubre de 2020

L’Antiga Estació acull una exposició sobre creativitat i salut mental

Imagen noticia

L’Espai Expositiu Antiga Estació ha inaugurat aquest dijous la mostra ‘Creativitat, expressió plàstica i salut mental’, amb la qual es commemora el 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

L’exposició reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, creades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental de Catalunya.

El Premi Xarxart és un concurs de pintura i dibuix que es va convocar entre els anys 1997 i 2017, coincidint amb cadascuna de les edicions del Congrés de Salut Mental. Les obres presentades són el resultat de la tasca realitzada des de diferents serveis de la xarxa de salut mental, que treballen des d’una mirada i orientació comunitària, acompanyant processos d’empoderament de les persones ateses. Es tracta de pintures i dibuixos que poden encabir-se en el concepte d’Art Brut, introduït el 1945 pel pintor Jean Dubuffet per definir aquell art creat per persones alienes al món artístic i sense una formació acadèmica.

La mostra, que és itinerant, es podrà veure a Rubí fins al 8 de novembre. Els horaris d’obertura són els dijous, divendres i dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i els diumenges i festius d’11 h a 14 h.