Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus

Imagen noticia
Planten més de 300 arbustos per reforestar el torrent de Can Serra
21 de octubre de 2020
Imagen noticia
Campanya de microfinançament per editar un nou disc de sardanes dedicades a Rubí
23 de octubre de 2020

Rubí supera els 2.000 casos positius de coronavirus

Imagen noticia

L’índex de creixement potencial de covid-19 a la ciutat de Rubí està ara mateix en 680, el més elevat des que va començar la pandèmia, tot i que cal tenir en compte que durant els mesos de març, abril i juny el nombre de proves PCR que es feien a la ciutat era molt menor que l’actual i, per tant, hi havia molts casos que no es detectaven.

Entre el 10 i el 18 d’octubre, s’han registrat a la ciutat 214 casos nous de coronavirus. Pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, la taxa és d’1,40, el que vol dir que estadísticament cada malalt de covid-19 contagia la malaltia a gairebé una persona i mitja.

Durant aquest període també s’ha registrat una nova defunció i ja són 114 les persones mortes amb covid-19 a la ciutat des de l’inici de la pandèmia.

Actualment, el nombre de persones ingressades gairebé s’ha duplicat: hi ha 23 rubinencs que estan a l’hospital amb coronavirus. D’aquests, n’hi ha tres a l’UCI.

Des de l’inici de la pandèmia, a Rubí han donat positiu en coronavirus 2.072 persones.

Situació a les escoles
L’augment de casos positius de coronavirus a la ciutat s’ha traduït també en un increment dels grups confinats en els centres escolars, amb prop d’una quinzena de centres afectats.

Segons informa l’Ajuntament, hi ha grups confinats a Maristes (4), l’Escola Montserrat (2), el Regina Carmeli (3), l’institut-escola Teresa Altet (3), el Rivo Rubeo (2), la Montessori (1), la llar d’infants Sol, solet (1), el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol (1) i els instituts Duc de Montblanc (2), Torrent dels Alous (1) i JV Foix (1).

A més, segons les dades del Departament d’Educació, també hi ha un grup confinat a l’escola Torre de la Llebre, un grup a l’institut L’Estatut i un segon grup confinat al JV Foix.

Les dones, principals afectades per la covid-19
D’altra banda, el Servei d’Igualtat del consistori va analitzar l’impacte de la covid-19 en les dones en una conferència telemàtica. La sessió ha conclòs que les dones són les principals víctimes de la crisi sanitària. «Quan les dones assumeixen de manera majoritària el rol de les cures, també elles són les més afectades per la pandèmia. Quan les dones tenen feines més precàries, també hi ha més opcions que es quedin sense feina. Quan les dones es responsabilitzen majoritàriament de les tasques de la llar, és més difícil que arribin a conciliar i, la més greu de totes, quan les dones que pateixen violència masclista s’han de confinar amb els seus agressors, la seva vida corre perill» va dir l’alcaldessa, Ana M. Martínez.