L’Associació de Veïns Segle XXI, en perill per la falta de relleu generacional

Imagen noticia
La rehabilitació del Casino respectarà la història de l’edifici i el seu caràcter plurifuncional
9 de abril de 2018
Imagen noticia
Antoni García tornarà a ser el candidat de Veïns per Rubí el 2019
11 de abril de 2018

L’Associació de Veïns Segle XXI, en perill per la falta de relleu generacional

Imagen noticia

L’Associació de Veïns Segle XXI afronta el futur amb incertesa. Ara mateix, hi ha sis persones a la junta directiva, entre les quals n’hi ha tres que tenen edats entre els 70 i els 80 anys. «Els més veterans ja ho volen deixar perquè porten molts anys i si ningú pren el relleu, potser l’entitat s’haurà de dissoldre», explica Juan Antonio Rodríguez, un dels vocals de l’associació veïnal, nascuda el 2010.

L’AV Segle XXI no és una de les entitats veïnals més actives de la ciutat, ja que no disposa de seu pròpia, però la seva activitat es concentra en defensar els interessos del barri davant de l’Ajuntament o els empresaris, ja que està molt a prop d’un polígon industrial. Això significa trobades i reunions amb diferents agents i Juan Antonio Rodríguez creu que amb tres persones a la junta aquesta és una feina que no es podria assumir i per tant l’entitat podria acabar desapareixent.

Per aquest motiu, en les darreres setmanes, l’entitat ha enviat cartes als veïns per demanar un relleu, sinó en forma de candidatura, al menys de persones que puguin participar com a vocals a la junta. El 24 d’abril està prevista una assemblea general, en la qual estan convidades les 150 famílies associades, en la qual s’haurà d’escollir la nova junta directiva per als propers anys.

El barri Segle XXI va néixer als anys 90 i hi viuen aproximadament entre 400 i 500 persones. Està situat en una de les entrades de Rubí per Sant Cugat, entre el parc de Ca n’Oriol i el barri del 25 de Setembre.