L’Ateneu engega la programació de tardor amb propostes com tallers, cursos, música i xerrades

Imagen noticia
Els Mossos busquen un violador que capta les seves víctimes amb un anunci de feina
23 de septiembre de 2019
Imagen noticia
El grup de teatre Gatzara estrena a Rubí la comèdia ‘Uomo e Galantuomo’ d’Eduardo De Filippo
25 de septiembre de 2019

L’Ateneu engega la programació de tardor amb propostes com tallers, cursos, música i xerrades

Imagen noticia

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació per a aquesta tardor amb la divulgació cultural com a eix vertebrador. Les propostes de l’equipament municipal es divideixen en cursos i tallers, activitats familiars, música, teatre i conferències i seminaris. Les inscripcions per a aquelles activitats que en requereixen s’han obert aquest dilluns.

La música té un pes important dins la programació de tardor l\’Ateneu Municipal. A finals de mes es posarà en marxa el setè Cicle de Jazz de l\’Associació Jazz Rubí que s’iniciarà amb una Jam Session (28 de setembre) i inclou, entre d’altres, el concert de Nuria Da Silva & Michele Faber Quartet (16 de novembre) i una xerrada sobre aquest gènere musical a càrrec de l’especialista Andreu Fábregas (21 de desembre).

També es manté el cicle Sala Clàssica que permetrà gaudir dels recitals de viola d’MC Events (11 d\’octubre), de guitarra i contratenor del duet Duo Fraseggio (8 de novembre) i de guitarra clàssica a càrrec de José Galera. Dins el cicle Conta\’m una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical, es podran veure a ‘Turandot’ de Puccini (17 d\’octubre), la sarsuela ‘Doña Francisquita’ d\’Amadeu Vives (21 de novembre) i ‘Cavalleria rusticana i Plagiacci’ de Mascagni i Leoncavallo, respectivament (19 de desembre).

Les activitats familiars s’han programat com cada any els dissabtes i es divideixen en els cicles Música per a petita infància ─ que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i les sessions de Teatre per a petita infància. Per a nens i nenes de 6 a 11 anys, l’equipament proposa activitats dedicades a l\’art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia.

Aquesta tardor, l’Ateneu ha programat dos cicles literaris: Cap de Sons, un cicle de poesia, jazz i pensament coordinat per Wenceslao Galán i Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors a càrrec de Marina Porras. Rubí també se sumarà als actes de l\’Any Teresa Pàmies a través de l\’espectacle ‘Coses de la vida: a ritme de bolero’, a càrrec de Celeste Arias que es podrà veure a l’Ateneu l’11 de desembre.

La nova programació de l\’Ateneu es completa amb l\’habitual oferta de cursos i tallers que inclou, com a novetats més destacables, un curs d\’Urban Sketching, un taller de teatre gestual i un curs de salut corporal a partir del Mètode Feldenkrais.

Les persones interessades en activitats que requereixen inscripció ja poden formalitzar el tràmit des de dilluns a través d\’Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’edifici del c. Xile.

Espai per a les entitats
L’Ateneu també és un espai de referència per al teixit associatiu de la ciutat i acull i col·labora en diverses iniciatives. És el cas del programa Voluntariat per la Llengua, l\’Espai de Suport i Ajuda Oncològica, els Dimecres Manetes o els seminaris i les xerrades de l’Aulta d’Extensió Universitària.