L’atur es dispara a Rubí per sobre dels 5.000 aturats

Imagen noticia
Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera
4 d'abril de 2020
La pregunta es: ¿Por qué los niños y niñas con TEA necesitan salir a la calle?
7 d'abril de 2020

L’atur es dispara a Rubí per sobre dels 5.000 aturats

Imagen noticia

El mes de març ha deixat a la ciutat de Rubí més de 400 persones sense feina i igual que a la resta de la comarca, de Catalunya i de l’estat, les dades són molt negatives com a conseqüència de l’aturada econòmica per la crisi sanitària. A la ciutat, 409 persones han perdut la feina durant el mes de març, el que suposa que hi ha 5.067 rubinencs a l’atur, un 9% més que el febrer. Aquesta xifra, però, es podria incrementar encara més durant l’abril, ja que moltes de les empreses que estan presentant expedients reguladors d’ocupació van presentar la documentació a finals de mes o a principis d’abril.

La ciutat més castigada de la comarca torna és Terrassa, que augmenta l’atur en 686 persones, mentre que Sabadell té un increment de 460. Pel que fa a Cerdanyola, l’augment és de 133 persones, mentre que Sant Cugat és la ciutat que té la xifra, en percentatge de població, més positiva, 171 nous aturats.

Pel que fa al sexe i l’edat, l’atur del mes de març a Rubí ha castigat més els homes (+10%) que a les dones (+6%) i la franja pitjor parada ha estat la dels que tenen entre 25 i 39 anys, amb una pujada del 12%. Per darrere, li segueix la franja dels menors de 25 anys, amb un augment del 10%, i la dels que tenen entre 40 i 54 anys, també amb un 10%. El grup menys afectat és el dels majors de 54 anys, amb un augment del 3%.

Quant a les activitats econòmiques, els que han perdut més treballadors percentualment han estat l’agricultura, ramaderia, silvicultura i pesca (+39%), les activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment (+22%), l’hostaleria (+14%) i l’educació (+14%). En nombres absoluts, on més ocupació s’ha destruït ha estat a les activitats administratives auxiliars (+166), seguit per l’hostaleria (+44), la indústria manufacturera (+42) i la construcció (+38).

Si fem un cop d’ull a l’augment de l’atur per grans sectors, el més perjudicat ha estat el dels serveis, amb 323 nous aturats, seguits molt de lluny per la indústria (+41) i la construcció (+38). A l’agricultura s’han perdut 9 llocs de feina i pel que fa a les persones que no tenien ocupació anterior, dues han trobat feina.

Deixa un comentari