Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera

Imagen noticia
Rubí d’Arrel ofereix audiovisuals educatius sobre medi ambient, entorn rural i patrimoni
3 de abril de 2020
Imagen noticia
L’atur es dispara a Rubí per sobre dels 5.000 aturats
6 de abril de 2020

Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera

Imagen noticia

Maria Rusiñol Font ha mort amb 96 anys a causa del coronavirus. La Maria, que ara vivia en una residència local, va ser una persona molt coneguda i estimada a la ciutat, especialment perquè va exercir com a infermera durant molts anys. Primer en una de les empreses que va arrasar la tràgica rierada de 1962 i després com a practicant, posant injeccions a domicili, una funció que va mantenir fins a gairebé els 75 anys d\’edat.

Molts rubinencs i rubinenques recorden el 600 de la Maria, amb el qual es desplaçava pel poble per visitar els malalts que necessitaven una injecció, arribant a anar a 80 domicilis en un sol dia. Maria Rusiñol, en una entrevista que l\’Ajuntament va fer dins del cicle \’Rubí, una vida d\’història\’, manifestava la seva vocació, assenyalant \»salvar vides provoca alegria, la satisfacció interior del deure complert, de fer les coses amb tot el cor i l\’ànima\».

La rubinenca, molt apreciada, també destacava pel seu esperit solidari, ja que feia la seva feina malgrat que no sempre se li pogués retribuir, i pel seu caràcter afable amb la gent.