L’atur es manté a Rubí amb 4.707 persones sense feina

L’Ajuntament vol desallotjar l’acampada reivindicativa de la PAH
5 de noviembre de 2021
Homenatge de l’Associació de la Gent Gran a Isabel Gallart i Miquel Brocal
8 de noviembre de 2021

L’atur es manté a Rubí amb 4.707 persones sense feina

El mes d’octubre ha finalitzat amb el mateix nombre de persones aturades que el mes de setembre: 4.707. Aquest és el nombre d’inscrits com a demandants d’ocupació a la llista del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La dada suposa un estancament en la reducció de l’atur després de mesos de lleugeres baixades i trenca la dinàmica respecte a les localitats veïnes, la majoria de les quals han vist com l’atur continua reduint-se. La diferència entre les dades de l’atur del mes de setembre i octubre són que l’atur ha baixat molt lleugerament entre les dones i ha augmentat entre els homes. Així, ara hi ha 2.754 dones i 1.953 homes sense feina. Pel que fa a la franja d’edat, ha augmentat durant el darrer mes en la franja que més aturats acumula, entre 40 i 54 anys, on hi ha 1.752 persones sense ocupació.

En relació al sector d’ocupació, la construcció i la indústria han perdut llocs de treball, però el gran gruix d’aturats continua estant en el sector serveis, amb 3.273 persones sense feina. Per últim, cal assenyalar que el 66,56% dels parats són persones que tenen educació general, el 10,39% han estudiat Formació Professional i el 7,41%, estudis primaris.

L’atur descendeix a la comarca

Rubí és una excepció respecte a la resta de grans municipals de la comarca, que han vist disminuït el nombre de persones inscrites com a demandants d’ocupació. Sant Cugat, Sabadell i Terrassa han reduït l’atur i en total al Vallès Occidental hi ha 11.136 persones menys inscrites a la llista de l’atur. A Catalunya, hi ha 377.960 persones sense feina, un 0,13% menys que al setembre. Pel que fa a l’estat espanyol, aquest s’ha reduït en un 0,02% i actualment hi ha 3,2 milions de persones sense treball.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *