L’AUP denuncia que l’Ajuntament talla arbres i no els replanta

Imagen noticia
Cicle de xerrades i tallers per als cuidadors de persones depenents
18 de junio de 2018
Imagen noticia
58 empreses formaran el primer grup de compra agregada d’energia de Rubí
20 de junio de 2018

L’AUP denuncia que l’Ajuntament talla arbres i no els replanta

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha carregat contra la gestió del verd urbà que fa l’Ajuntament de Rubí. «La ciutat està plena d’exemples d’una situació que fa anys que passa, es tallen arbres i no es replanten, passa al Parc de la Pau i la Natura, passa al carrer Fondo, al carrer Cadmo, al carrer Verge de Lourdes i a la plaça Pere Esmendia», explica la regidora de la formació, Mireia Gascón, que ha explicat que fa temps que pregunten al govern els motius pels quals els arbres no es replanten i no obtenen resposta. «Fa temps que insistim que cal invertir anualment i de forma planificada en el ver urbà, això no passa i no sabem per què, volem que en el proper Pla d’inversions s’inclogui més pressupost pel verd urbà», assegura Gascón.

La regidora també considera que la partida destinada a verd urbà ha de ser important i, sobretot el seu manteniment, ja que el contracte del servei està caducat des de fa gairebé un any: «Nosaltres sempre hem defensat la municipalització d’aquest servei, però si el govern opta per externalitzar, que ho faci, pagar aquest servei de forma mensual ens està sortint més car», apunta Gascón.

La regidora de la formació assembleària ha insistit que el verd urbà és molt important a les ciutats: «S’ha demostrat que en zones amb més verd urbà hi ha una disminució de la temperatura a les nits, un fet important per reduir la despesa energètica, i des del punt de vista de la salut, hi ha espècies que disminueixen la contaminació de l’aire i el verd urbà ajuda a reduir l’estrès».

Per tot això, celebra que la Diputació estigui treballant per redactar un Pla de Verd Urbà a Rubí, una proposta que l’AUP va presentar fa mesos al Ple i que va ser rebutjada amb els vots en contra del govern.

Un parc a l’Escardívol
En relació a noves zones per ubicar més espais verds, Gascón ha afirmat que l’Escardívol, que està qualificat com a zona verda, podria convertir-se un «un gran parc cèntric». Per això, creu que l’Ajuntament hauria de comprar o adquirir una parcel·la a la zona de la Plana del Castell per fer un aparcament que donés servei al centre. Gascón descarta la idea de construir un aparcament soterrat a l’Escardívol, ja que és zona inundable. La regidora també creu que seria bo instal·lar un parc periurbà a la zona de Can Pujol, on està projectat que es construeixin 1.500 habitatges.