L’AVAN celebra el 25è aniversari amb la representació de l’obra ‘Fulmonti’ a La Sala

Imagen noticia
Un banc amb els colors de la bandera transsexual homenatja Alan Montoliu
22 de octubre de 2018
Imagen noticia
Ple absolut a l’Espai 1413 per gaudir del concert de Derivas
24 de octubre de 2018

L’AVAN celebra el 25è aniversari amb la representació de l’obra ‘Fulmonti’ a La Sala

Imagen noticia

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ha celebrat aquest diumenge el seu 25è aniversari amb la posada en escena de l’obra ‘Fulmonti’ de la companyia sabadellenca Kakaiba. L’obra, que va emocionar i fer riure el nombrós públic assistent, explica la historia d’un treballador que pot perdre el dret a visitar el seu fill si no aconsegueix pagar la pensió després de quedar-se a l’atur. Enmig de la desesperació, té una idea: organitzar un espectacle en un pub de la ciutat en què ell i alguns dels seus amics facin de boys… amb nu integral inclòs.

L’AVAN va néixer el 1993 a Terrassa fruit de la unió d’una trentena de famílies afectades per malalties neurològiques que no trobaven els serveis i suports que necessitaven a la sanitat pública. Actualment l’entitat té més de 1.100 famílies associades i disposa de seus a Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Castellar del Vallès.

La seu rubinenca d’AVAN està ubicada al carrer Lluís Ribas, 27-29, i allà l’entitat organitza activitats per als socis i sòcies com tallers de memòria o d’informàtica. A més, AVAN realitza xerrades i altres propostes de divulgació i sensibilització envers les malalties neurològiques obertes a tota la ciutadania.

Entre altres, l’entitat vetlla per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per malalties neurològiques i neuropsiquiàtriques, així com de les seves famílies i dels seus cuidadors. També ofereix suport, serveis, programes d’assistència i tractament integral per aconseguir una millor qualitat de vida per aquestes persones.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha volgut acompanyar l’entitat per commemorar aquest quart de segle de suport a les persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies, destacant la seva valuosa tasca d’acompanyament.

Martínez ha ressaltat el fet que l’entitat no limita la seva tasca només a l’atenció dels seus associats i associades, sinó que «va un pas més enllà amb la participació en projectes de ciutat tan importants com el Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional». I és que l’AVAN s’ha implicat de manera molt activa en l’elaboració d’aquest document, així com a la Taula d’atenció a la diversitat funcional, l’òrgan en el qual es troben representats tots els agents que treballen en aquest àmbit a la ciutat.