L’emblemàtic cotxe de Bombers està espatllat des del març

Imagen noticia
L’AUP exigeix que es posin ja en funcionament els col·lectors d’aigua
14 de junio de 2018
Imagen noticia
Nova marxa multitudinària a Rubí reclamant la millora de les pensions
16 de junio de 2018

L’emblemàtic cotxe de Bombers està espatllat des del març

Imagen noticia

El mític cotxe de Bombers de l’Ajuntament de Rubí, un Ford-T del 1925, està avariat des del març. Durant el Ral·li Internacional de Sitges, el vehicle ja va tenir moltes dificultats per arribar a la seva destinació i els Amics dels Automòbils Antics, entitat que s’encarrega del seu manteniment, ha decidit que és el moment de reparar-lo: «Tenim el vehicle desmuntat, tota la part davantera, i hem de demanar recanvis als Estats Units (EUA) per poder-lo posar a punt», ha explicat Josep Mercader, dels Amics dels Automòbils Antics.

La reparació anirà a càrrec de l’Ajuntament, ja que n’és el propietari, però està previst que la realitzin des de la mateixa entitat, ja que molts dels seus membres tenen tallers de reparació d’automòbils.

La principal avaria és que «el sistema elèctric falla, és un sistema molt primitiu, amb bobines que carreguen a 6 volts i a través d’un sistema cigonyal, i aquest s’ha deteriorat», explica Mercader. A més, també aprofitaran per canviar-li la bateria i fer un parell de reparacions més generals.

L’entitat desconeix encara quin preu pot tenir la reparació, però expliquen que no és desorbitat. A més, el fet d’haver de demanar les peces per catàleg i que hagin de travessar la duana fa que sigui molt difícil predir quan tornarà a estar a punt el cotxe per a una nova sortida.

Es tracta de la primera avaria important que pateix el vehicle des que fa 10 anys, l’entitat va fer-se càrrec del camió i el va posar en funcionament. Mentrestant, el vehicle continuarà desmuntat en un dels locals de l’Ajuntament, ja que la peça pertany al Museu Municipal Castell.