L’equip de govern aprova els pressupostos amb l’abstenció del PP, CiU i ICV-EUiA

Imagen noticia
Més de 300 persones assisteixen a la Matanza do porco de la Irmandade Galega
17 de març de 2013
Imagen noticia
La Finestreta Única Empresarial gestiona més de 2.200 tràmits en només 7 mesos
19 de març de 2013

L’equip de govern aprova els pressupostos amb l’abstenció del PP, CiU i ICV-EUiA

Imagen noticia

El Ple de Rubí, convocat dilluns de forma extraordinària, en va tenir prou amb poc més de 20 minuts per enllestir l’aprovació dels nous pressupostos que han de regir l’actuació del govern local durant aquest 2014.

Va ser una sessió gairebé sense debat en què cadascun dels grups municipals es va limitar a donar explicacions sobre el seu sentit del vot minuts abans de la votació final, que va acabar amb 9 vots favorables, els de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 12 abstencions, provinents de les files del Partit Popular (PP), Convergència i Unió (CiU) i Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), i 2 vots contraris, els dels dos regidors d’Alternativa Ciutadana de Rubí.

Segons va manifestar el regidor socialista, Josep Castro, el pressupost , de caràcter continuista, “garanteix la prestació i l’eficiència dels serveis públics, l’autonomia financera de l’Ajuntament, la cohesió social i la reactivació econòmica”.

La proposta de l’executiu local va tenir amb més abstencions que vots afirmatius, però també menys vots contraris que en l’aprovació inicial pel canvi de posicionament d’ICV-EUiA, l’única formació que ha variat el sentit del seu vot respecte a fa un mes i escaig. La coalició ecosocialista ha valorat “la continuació de les mesures anticrisi, que ajuden a pal·liar els efectes més negatius de la crisi”, en paraules de Francesc Hinojosa, el seu portaveu. Tot i això, el canvi en el sentit del vot s’ha produït després de pactar amb el bipartit que en cas que al 2014 hi hagi una previsió de romanent de tresoreria, abans que finalitzi l’any, es reinvertirà part d’aquest possible superàvit a ampliar el pla de mesures extraordinàries contra la crisi.

En la posició de la resta de forces municipals no hi va haver sorpresa, el PP va confirmar la seva fortalesa davant l’actual govern en minoria, afeblit després de la crisi interna del PSC, i va anunciar amb satisfacció i orgull que havien estat acceptades totes les seves demandes: “No són els nostres pressupostos, però s’han encabit les nostres propostes, estem molt satisfets”, va subratllar Mònica Querol, portaveu del PP i cap de l’oposició.

També CiU va mostrar, en part, la seva satisfacció ja que algunes de les demandes dels nacionalistes també han estat acceptades. És el cas “d’una remodelació integral del centre històric, una millora dels espais naturals, de l’estat dels polígons, de la plaça Salvador Allende i la plaça Pere Esmendia”, entre altres accions que va detallar Núria Climent, portaveu de CiU. Tot i això, la dirigent nacionalista considera que “l’equip de govern no ha volgut anar més enllà, Rubí necessita més compromís, no una suma d’abstencions”.

ACR es manté en el no
Alternativa és l’única força que finalment es manté en contra dels comptes municipals per aquest 2014, com ja va fer fa més d’un mes, en l’aprovació inicial. Els independents gairebé no han mantingut converses per negociar amb el govern local i les seves propostes no han prosperat, però han aprofitat la sessió plenària per demanar que, “de cara a l’any vinent s’acabi el mandat amb una auditoria de recursos humans per millorar la plantilla municipal”.

Deixa un comentari