Les agents pel civisme han realitzat més de 6.000 accions a finals d’any

Imagen noticia
El Femení del Cent Patins desafia la neu a Valladolid i s’endú la victòria
11 de enero de 2021
Imagen noticia
Rubí Acull entrega 300 euros a les víctimes de l’incendi de la nau de Badalona
13 de enero de 2021

Les agents pel civisme han realitzat més de 6.000 accions a finals d’any

Imagen noticia

Les agents pel civisme han realitzat 6.019 actuacions entre els mesos de setembre i desembre del 2020. Les membres d’aquest servei es dediquen a la conscienciació i informació al voltant de diferents qüestions, principalment relacionades amb la cura de l’espai públic i el bon veïnatge.

Durant l’any passat, han assumit també tasques relacionades amb la lluita contra la pandèmia de coronavirus que és on han destinat la majoria d’accions. De fet, 3.685 actuacions de les agents s’han dirigit a feines relacionades amb la covid-19, és a dir, més de la meitat de la seva activitat.

L’altra qüestió que més ha requerit l’atenció del servei és el Medi Ambient. Aquest apartat ha requerit 1.055 accions del servei, repartides en la promoció del reciclatge, fer front a abocaments incontrolats de deixalles i als inconvenients que provoquen la presència de senglars.

Per nombre d’accions, la mobilitat ha estat el tercer sector que ha necessitat de la feina d’aquest servei.
En paral·lel, durant els darrers mesos de l’any, les agents pel civisme també han pres part en altres activitats. Així, han posat en marxa una carpa informativa itinerant que des d’octubre ha recorregut diferents punts de la ciutat per oferir informació a la ciutadania.

A més, les agents han donat suport, juntament amb Creu Roja, als cribratges per detectar casos de covid-19 que s’han realitzat al municipi.

També s’ha fet difusió de la tasca de les agents a través del programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí (99.7 FM).
D’altra banda, des del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, s’ofereix recentment un taller formatiu sobre civisme per al cicle mitjà d’Educació Primària disponible per a totes les escoles de Rubí, anomenat ‘Civisme: el joc en què tothom guanya!’