Les AMPA i les AFA demanen al consistori reformular les subvencions dels Casals d’Estiu

Imagen noticia
JxRubí presenta una quinzena de propostes per millorar la vida dels joves a la ciutat
23 de mayo de 2019
Imagen noticia
Xavier Corbera, candidat d’ERC: «Ha començat un dia que serà històric per la ciutat»
26 de mayo de 2019

Les AMPA i les AFA demanen al consistori reformular les subvencions dels Casals d’Estiu

Imagen noticia

Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) i les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) demanen als partits polítics que es comprometin a reformular la subvenció d’ajuts a les famílies de cara a l’organització dels Casals d’Estiu.

Fa dos anys va canviar la legislació per tal de concedir els ajuts, que a Rubí suposaven uns 10 euros per setmana i infant. Ara, els ajuts es gestionen d’una forma diferent i cal que les entitats entreguin més documentació per tal de beneficiar-se. Això provoca una feina de sobrecàrrega a les AMPA i AFA, que tenen un caràcter voluntari i desinteressat.

En un comunicat, les AMPA i AFA de Rubí acusen l’Ajuntament de «no haver donat resposta a les sol·licituds» i de no esforçar-se suficient per «fer arribar aquests recursos econòmics a les famílies».

Per aquest motiu, les entitats, aprofitant l’època electoral, han demanat als partits polítics que es comprometin a «reformular la subvenció d’ajuts a les famílies per poder-la aplicar als propers casals d’estiu del 2020», a «comptar amb la participació de les AMPA i les AFA per aquest procés de redefinició», i a «mantenir, de forma periòdica, reunions amb responsables de les AMPA i les AFA, l’equip tècnic de l’Ajuntament i responsables polítics».

Resposta de Ajuntament
Segons el consistori, l’Ajuntament ha de considerar aquesta aportació econòmica municipal com una subvenció, com estableix la llei catalana. Aquest fet obliga el consistori a comprovar que les entitats compleixen els requisits exigits per la llei als beneficiaris de qualsevol subvenció, com qualsevol altra entitat. L’Ajuntament admet que això representa un procediment més feixuc per a les AMPA i les AFA, però considera que «també que és un sistema que ofereix més garanties pel que fa a la gestió dels recursos públics». A més, apunten que un canvi en la línia del que demanen les entitats, que proposen que siguin les famílies que sol·licitin les subvencions en comptes de les entitats, faria que la tramitació fos menys eficient i traslladaria la seva càrrega (sol·licitud i justificació) a les famílies, fet que podria suposar un descens de sol·licituds.

Tot i això, l’Ajuntament assegura que treballarà en la direcció que proposen les entitats, buscant el màxim consens dels agents implicats. Aquest canvi de sistema passa per aprovar al Ple unes noves bases de concurrència, tal com preveu la llei.