Les beques esportives per a infants i joves subvencionaran també l’esport inclusiu

Imagen noticia
Una taula rodona reivindica el repte de defensar els Drets Humans en la quotidianitat
11 de abril de 2018
Imagen noticia
Rubí serà republicana
13 de abril de 2018

Les beques esportives per a infants i joves subvencionaran també l’esport inclusiu

Imagen noticia

La ciutadania podrà accedir aviat a la nova convocatòria de subvencions per a la pràctica de l’esport federat, els Jocs Esportius Escolars i les activitats esportives d’inclusió corresponents a la temporada 2017-18. Aquests ajuts estan adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys de la ciutat que realitzen activitats esportives extraescolars a través d’entitats o d’associacions de mares i pares (AMPA).

En aquesta edició, les subvencions s’amplien a activitats esportives d’inclusió i, tal com va acordar el Ple, també a infants i joves que practiquen esport fora de la ciutat perquè no hi ha oferta d’aquella disciplina al municipi. «La voluntat d’aquestes subvencions és facilitar l’accés a la pràctica esportiva i aconseguir que cap nen o nena de Rubí deixi de fer esport per raons econòmiques», ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. Enguany, també s’ha establert un topall a la subvenció amb un màxim de 525 euros per sol·licitud, amb l’objectiu que no hi hagi desequilibris entre disciplines i s’especifiquen els conceptes subvencionables que inclouen la roba esportiva que es pot subvencionar fins a un màxim de 125 euros.

Les beques esportives d’aquesta temporada estan dotades amb una partida pressupostària de 120.000 euros. Com la temporada passada, la concessió dels ajuts es farà segons la renda anual de la unitat familiar, a partir de la qual s’establirà el percentatge d’ajut que li correspondrà a la família sol·licitant. En el cas de les activitats d’inclusió, els percentatges de la subvenció s’incrementen un 5% per a aquelles famílies que tinguin dret a rebre un ajut parcial.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà en els pròxims dies i es comunicarà a través de les entitats, les AMPA i les xarxes socials municipals. Les famílies disposaran de 15 dies hàbils per poder formalitzar la demanda a través de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania.

A la convocatòria 2016-17, es van rebre 376 sol·licituds, 317 de les quals reunien tots els requisits per ser acceptades. En total, l’Ajuntament va concedir 80.000 euros en ajuts. Les sol·licituds es corresponien amb un total de 24 activitats esportives impartides per entitats i AMPA de disciplines diverses.