Es constitueix la Taula d’inclusió social, que aplega entitats d’acció social i tècnics

Imagen noticia
Una taula rodona reivindica el repte de defensar els Drets Humans en la quotidianitat
11 de abril de 2018
Imagen noticia
Rubí serà republicana
13 de abril de 2018

Es constitueix la Taula d’inclusió social, que aplega entitats d’acció social i tècnics

Imagen noticia

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, van presidir dimecres la constitució de la Taula d’inclusió social de Rubí, un nou òrgan participatiu que reuneix representants de les entitats locals d’acció social ─ASAV, Creu Roja, Frater-Nadal i Càritas─ i tècnics de diversos serveis municipals.

L’objectiu de la taula és posar en comú els coneixements de diferents agents de la ciutat i, a partir d’aquests, analitzar, debatre i elaborar propostes d’actuació en l’àmbit de les polítiques socials. «La idea és tenir un espai compartit de reflexió i acompanyament en l’elaboració de les accions que tenen a veure amb la inclusió social», ha assenyalat Ana M. Martínez.

Segons la primera edil, la constitució d’aquesta nova taula va més enllà de la participació per buscar la implicació directa de tots els agents que treballen en aquest àmbit. La Taula d’inclusió social prioritzarà el treball transversal i, per aquest motiu, a banda de ser-hi representats tècnics municipals de diversos serveis, també hi participaran membres d’altres òrgans coordinats des de l’administració, com és el cas de la Taula pel dret a l’habitatge, la Taula d’atenció a la diversitat funcional o la Taula d’infància i adolescència.

L’espai tindrà una periodicitat bimensual.

Pla d’inclusió social
Un dels primers objectius d’aquest nou espai de participació serà elaborar un Pla local d’inclusió social que permeti planificar de forma coordinada les polítiques socials i de benestar. El Pla ha d’estructurar els recursos locals per poder pal·liar els factors i processos d’exclusió social, establir els criteris que han de guiar les accions socials comunitàries i reunir informació sobre l’exclusió social a la ciutat i els serveis existents.

En una primera fase, aquest document recollirà tota la feina que ja s’està desenvolupant en aquest àmbit. En una etapa posterior, i després d’avaluar tot el treball realitzat, el pla s’enriquirà amb noves accions.