Les entitats andaluses celebren el Dia d’Andalusia mostrant la seva cultura

Imagen noticia
Últimes places per poder participar en el Duatló de Rubí, que arriba amb importants novetats
2 de març de 2018
Imagen noticia
L’atur s’estanca a Rubí durant el febrer
6 de març de 2018

Les entitats andaluses celebren el Dia d’Andalusia mostrant la seva cultura

Imagen noticia

Les entitats de cultura andalusa de Rubí han sumat forces un any més per a la celebració del Dia d\’Andalusia a la ciutat, que ha tingut lloc aquest cap de setmana. Enguany la festa organitzada per la Coordinadora d\’Entitats Andaluses de Rubí (CECAR) va comptar amb una vintena d\’activitats per a tots els públics: la tradicional ofrena floral a Blas Infante, dinars i sopars populars, espectacles de ball i música i activitats infantils, entre d\’altres. La programació d\’actes va arrencar divendres a la tarda a la Biblioteca amb una conferència sobre la llengua i la cultura andaluses, conduïda pel catedràtic i escriptor gadità Tomás Gutiérrez.

Manuel Martín, nou president de la CECAR, es mostra orgullós de la varietat d\’activitats organitzades per la celebració i ha ressaltat el caràcter obert de la festa \”que està oberta a tota la població de Rubí\”. Martin afirma que el conferenciant va quedar \”meravellat de com celebrem a Rubí el Dia d\’Andalusia\”. El president de la Coordinadora explica que per a ell és un honor dirigir aquesta associació, de la qual serà president durant els pròxims dos anys.

Les activitats de dissabte van començar a les 10 h amb l\’ofrena floral a Blas Infante, líder del nacionalisme andalús, amb l\’assistència d\’autoritats locals i ciutadania a la plaça d\’Andalusia, seguides d\’una cercavila amenitzada per l\’Associació Rubí Musical segle XXI que va baixar fins al centre de la ciutat per finalitzar al parc de Ca n\’Oriol. En aquest espai es van celebrar la resta d\’activitats de la jornada: la missa Rociera a càrrec de l\’Associació Rociera de Rubí, la paellada popular, espectacles de música i dansa de cultura andalusa amb actuacions de la Casa de Andalucía de Rubí, el Centro Cultural Aromas del Sur l\’Asociación Rociera de Rubí i la Peña Calixto Sánchez. Finalment, a la nit va tenir lloc un sopar camperol.

La festa es va allargar fins diumenge al migdia al parc amb la jornada de convivència, on els protagonistes van ser els infants, amb activitats dedicades com jocs d\’inflables i tallers de maquillatge que es van allargar entre les 11 i les 14 hores. Sis entitats rubinenques van participar amb paradetes pròpies en aquesta jornada: la Peña Flamenca Calixto Sánchez, la Hermandad Rociera, l\’Associació de Ca n\’Oriol, la Casa de Andalucía de Rubí, l\’Associació Rociera de Rubí i la Peña Bética de Rubí. Amb les seves paradetes de menjar i beguda repartides pel parc, les associacions andaluses rubinenques van fer pinya per oferir el millor de la gastronomia i el folklore andalús.

Deixa un comentari