Les escoles rubinenques estalvien 300.000 euros en despesa energètica

Imagen noticia
Un centenar de comerços participaran a la Botiga al carrer
7 de junio de 2018
Imagen noticia
ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut
11 de junio de 2018

Les escoles rubinenques estalvien 300.000 euros en despesa energètica

Imagen noticia

Gairebé 300 persones, entre alumnat, famílies i personal dels centres educatius es van trobar diumenge a La Sala en el marc de la primera gala 50/50, una iniciativa que s’engloba dins del projecte d’estalvi energètic Rubí Brilla.

El consistori va agrair a les escoles 25 de Setembre, Ca n’Alzamora, Ca n’Oriol, El Bosc, Joan Maragall, Maria Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals, Ramon Llull, Schola, Teresa Altet i Torre de la Llebre la seva implicació en el projecte, que ha suposat en 6 anys un estalvi de 300.000 euros en concepte de despesa energètica.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martiínez, que va ser-hi present, va destacar que el que cal «no és retallar, sinó ser més eficient, evitar el malbaratament de recursos és crear comunitat».

La iniciativa 50/50 ha estat replicada per més d’una vintena d’escoles fora de Rubí en poblacions de Madrid i Gran Canària. Alguns dels seus representants, van participar en aquesta trobada.

La iniciativa, que va arrencar fa 6 anys, comporta que els centres educatius es comprometin a reduir la seva despesa energètica. Per la seva banda, el consistori es compromet a retornar la meitat de l’estalvi en forma de subvenció directa per a l’escola. L’altra meitat es destina en mesures d’eficiència energètica als centres per continuar reduint la factura.

El projecte 50/50 va començar a aplicar-se a Alemanya a principis dels anys 90 i des d’aleshores s’ha implantat en diversos països europeus.