Les fires del Dia de la Terra i del Vehicle Elèctric sumen esforços per la cura del medi ambient

Imagen noticia
Les escoles bressol municipals comencen avui les jornades de portes obertes
29 de abril de 2019
Imagen noticia
El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
2 de mayo de 2019

Les fires del Dia de la Terra i del Vehicle Elèctric sumen esforços per la cura del medi ambient

Imagen noticia

Aquest cap de setmana han coincidit a Rubí la 6a Fira del Dia de la Terra ─dissabte al matí─ i la 3a Fira del Vehicle Elèctric ─divendres a la tarda i tot el dissabte─. Tots dos esdeveniments han tingut com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància d’adoptar mesures per vetllar pel medi ambient, abordar el canvi climàtic i protegir la Terra per a les generacions futures.

La Fira del Dia de la Terra va comptar amb activitats ja consolidades com els serveis de La Trocalleria i del Dimecres Manetes al carrer, un punt d’informació sobre el compostatge casolà, una mostra de productors agrícoles i apícoles locals, un mercat de comerços ecològics de la ciutat, l’activitat ‘Puja al carro de Sant Antoni’ i l’eco espai gastronòmic.

A més, també va oferir propostes concretes sobre la temàtica d’aquest any: la protecció de les espècies. Així, es van realitzar tallers per crear menjadors i nius d’ocells i es va exposar la mostra ‘La vespa asiàtica’, entre altres. També es va dur a terme un taller de cuina d’aprofitament batejat amb el nom ‘Batuts de vida’, el concert amb instruments fets amb materials reutilitzats ‘Ferralla i rock’n’roll’ de Sergi Estella, i altres activitats pensades especialment pels més petits.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va visitar la fira i va fer una valoració «més que positiva» d’aquest esdeveniment. «La fira va néixer amb la voluntat de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del medi ambient i any rere any s’ha anat millorant i perfeccionant, ampliant les activitats», va afirmar. Segons Martínez, «del que es tracta és que tots siguem conscients de la necessitat de sumar pel medi ambient, que és precisament l’objectiu d’aquesta fira i de la del Vehicle Elèctric. Perquè, de medi ambient, només en tenim un i l’hem de cuidar entre tots i totes».

El vehicle elèctric, protagonista del cap de setmana
La 3a Fira del Vehicle Elèctric es va celebrar aquest divendres i dissabte a la rambleta de Joan Miró i la zona de la Nova Estació. Un any més, l’esdeveniment ha estat un aparador de la mobilitat elèctrica i sostenible adreçat tant a la ciutadania com al teixit empresarial.

La Fira del Vehicle Elèctric de Rubí va néixer de la mà del Congrés Rubí Brilla i ja en la seva segona edició va esdevenir una cita amb entitat pròpia que es va incorporar al calendari de fires al carrer de la ciutat.

En aquesta tercera edició es va reforçar el vessant divulgatiu amb, per exemple, xerrades que comparaven costos i rendiments del motor de combustió i el motor elèctric. El públic visitant va poder trobar models de les principals marques de vehicles elèctrics del mercat, així com informació d’empreses que ofereixen serveis de recàrrega. L’esdeveniment també va comptar amb propostes lúdiques, com circuits de segways, monocicles i ginys elèctrics per a joves i adults, circuit de cotxes de joguina elèctrics per a nens i nenes i una xocolatada solar, entre altres.