Participativa jornada de portes obertes a la Font del Ferro

Imagen noticia
Les escoles bressol municipals comencen avui les jornades de portes obertes
29 de abril de 2019
Imagen noticia
El Bòjum, exposat a l’Illa Diagonal de Barcelona
2 de mayo de 2019

Participativa jornada de portes obertes a la Font del Ferro

Imagen noticia

La Font del Ferro va viure dissabte una jornada de portes obertes molt participativa, en la qual va donar a conèixer al públic la seva activitat social, laboral i productiva. Durant el matí, les persones treballadores i usuàries dels diferents serveis d’aquesta societat municipal van exercir d’amfitriones, mostrant als visitants la feina que desenvolupen a la finca i posant de relleu la importància de la Font del Ferro com a instrument d’integració de la ciutadania amb diversitat intel·lectual.

L’esdeveniment va estar marcat pel 25è aniversari del Centre Especial de Treball (CET). Per aquest motiu, dues de les intervencions programades al final de la jornada van anar a càrrec del primer treballador contractat, Juan Carlos Ruiz, i de l’última, Judith Alcaine, que van explicar la seva experiència a la finca. El seu relat es va complementar amb el testimoni de la gerent en funcions de la Font del Ferro i cap de producció del CET, Montserrat Solsona, qui va ressaltar que aquests 25 anys «no han estat un camí fàcil, però hem sentit el suport de tothom». Solsona va repassar l’evolució del Centre Especial de Treball, posant l’èmfasi en els nous reptes que s’obren a partir d’ara.

Un dels darrers canvis experimentats per la Font del Ferro ha estat el seu reconeixement com a mitjà propi personificat de l’Ajuntament, el que li permet prestar serveis al consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l’administració.

A la jornada, la ciutadania va poder visitar el viver, comprar les plantes que s’hi cultiven i gaudir de diverses propostes lúdiques a càrrec d’entitats i col·lectius de la ciutat, com ara els Castellers de Rubí, l’Escola Regina Carmeli, l’AV Ca n’Oriol i l’Acadèmia de Ritmes Llatins Moisés. A més, les persones treballadores i usuàries del CET i dels Serveis d’Atenció Diürna van oferir un taller d’esqueixos.

La jornada va acabar amb la plantada simbòlica d’un lledoner amb la participació de les autoritats municipals i de les persones treballadores i usuàries de la Font del Ferro.