Imagen noticia
L’escola Pau Casals organitza la XIV Fira de Matemàtiques
21 de junio de 2018
Imagen noticia
El Bòjum, l’elefant que llença aigua, confeti i foc, es presenta en el 40è aniversari del Bòdum
25 de junio de 2018

Les fonts de Can Roig

Imagen noticia

A la Caminada Nocturna de l’any passat, els participants van tenir l’ocasió de contemplar, en un dels punts d’interès establerts, el conjunt de les fonts de la masia de Can Roig, situades en una plataneda que es troba al peu de la casa pairal, no lluny del torrent de Sant Muç, que les alimentava d’aigua. A més de les fonts, també es conserva una taula de pedra que es feia servir per a les costellades i arrossades dels visitants d’aquest paratge.

Hem de dir que Rubí era anomenat a principis del segle passat ‘el poble de les Fonts’, perquè n’hi havia moltes. Concretament, el programa de Festa Major del 1912, n’esmenta una trentena, entre elles les que aquí presentem: la de la Mare de Déu del Carme i la de l’Avellana, que van ser restaurades (o potser instal·lades) el 1891 per Josep Roig i Vallhonrat, amo de la masia.

La font de l’Avellana tenia un bonic brollador de ceràmica que simulava un cap egipci guarnit amb el característic ‘claft’ una mena de mocador gran de ratlles ajustat al front amb caigudes laterals.

A uns quants metres es troba la font de Nostra Senyora del Carme o la Font del Carme, amb una làpida de vistoses rajoles que mostra una imatge de la Verge relacionada amb l’aigua i la calma espiritual.

No podia faltar la bassa d’aigua que normalment sempre era al costat de les fonts i que serviria per regar els horts que se situaven als voltants.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *