Les fotos de Marroyo aniran al Centre Nacional de Fotografia

Imagen noticia
Més de 10.000 persones passen pel Celler en el primer any de funcionament
22 de enero de 2014
Imagen noticia
El programa radiofònic ‘Raíces del Sur’ celebra 30 anys amb un festival benèfic
29 de enero de 2014

Les fotos de Marroyo aniran al Centre Nacional de Fotografia

Imagen noticia

El fons fotogràfic d’Ignasi Marroyo, que actualment està a l’Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, formarà part del Centre Nacional de Fotografia que vol impulsar la Generalitat en els propers tres anys.

El 16 de gener, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar el projecte del Centre Nacional de Fotografia, que de moment anirà ubicat al MNAC però que està previst que acabi instaŀlant-se a l’esplanada dels Museus, a Montjuïc. Marroyo va ser present, com altres fotògrafs, en aquest acte, i durant la presentació audovisual es van poder veure diverses fotos seves.

La col·lecció que acollirà el nou centre estarà feta en un primer moment a partir de fotografies dels fons de la Generalitat de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya -on estan dipositades les fotos del rubinenc-, la Biblioteca de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. “Serà un espai d’exposició, però també d’impuls, de trobada i de valoració, serà la seu de la col·lecció nacional de fotografia i també s’hi faran exposicions temporals”, va explicar el conseller.

Dins el projecte també està previst donar impuls als programes universitaris i de graus professionals al voltant de la fotografia. Per aquest 2015, el pla, que engloba les accions i la posada en marxa del Centre Nacional de Fotografia, compta amb un pressupost de 460.000 euros, dels quals 100.000 provenen d’un patrocinador privat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *