Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat

Imagen noticia
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
29 de noviembre de 2019
Imagen noticia
El Foment de la Sardana organitza una nova audició a la plaça Catalunya
3 de diciembre de 2019

Les persones amb diversitat funcional reclamen respecte i igualtat

Imagen noticia

La plaça Doctor Guardiet ha acollit aquest diumenge la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que ha comptat amb una alta participació en les diferents activitats lúdiques i reivindicatives proposades.

La jornada s’ha celebrat sota el lema ‘Així és com vull que em tractis!’, proposat pels propis col·lectius participants. Amb aquesta frase, les persones amb diversitat funcional han reclamat a la societat empatia, respecte i igualtat de drets. La idea ha impregnat moltes de les activitats organitzades i també ha estat present en el manifest unitari elaborat per les entitats i serveis de l’àmbit. El text recollia la necessitat de tractar la diferència amb respecte i de saber posar-se en el lloc de l’altre.

Durant el seu discurs, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha elogiat la voluntat d’apoderament de les persones amb diversitat funcional i els ha agraït la seva implicació en totes les accions impulsades per l’Ajuntament per millorar la seva atenció, entre les quals ha destacat el Pla d’atenció integral a les persones amb diversitat funcional, recentment aprovat.

La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional ha reunit aquest diumenge membres d’APDIR, l’AMPA del Centre Especial d’Educació de Ca n’Oriol, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, Rubí TEA, l’ONCE, el Club Esportiu Horitzó 1994, el Servei de Rehabilitació Comunitària, Font del Ferro, DAPSI Rubí i la Llar Ca n’Alzamora.

Entre les diferents propostes programades, ha destacat l’exposició ‘La sabata de l’[email protected]’, realitzada per edRa amb la col·laboració de membres dels col·lectius i serveis de l’àmbit. En el marc d’uns tallers previs, els participants van elaborar sabates de fang que simbolitzaven l’empatia necessària a l’hora de tractar les persones amb discapacitat. Entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè edRa la reproduís en gran format. La sabata s’ha pogut veure a la plaça del Doctor Guardiet al costat de la resta de peces originals. Molta gent s’ha mostrat interessada en la iniciativa i s’ha ficat dins la sabata per fer-s’hi una foto, palesant així el seu suport simbòlic a les persones amb diversitat funcional.

També es va poder gaudir de la participació de Les Anades d’Olla amb el Bòjum; de l’Esbart Dansaire i de l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, així com de diferents parades informatives.

Aquest dimarts, el programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí estarà dedicat al Dia de les Persones amb Diversitat Funcional i La Sala acollirà l’obra ‘Aquí no paga ni Déu!’, a càrrec de l’entitat d’integració social i laboral Femarec.