Les persones grans que viuen en residències ja poden rebre visites de forma normalitzada

sàhara occidental
Mig centenar de persones es manifesten en suport del poble saharaui
4 de abril de 2022
futbol inclusiu localpres copia
La ciutat commemora amb diverses activitats el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme
5 de abril de 2022

Les persones grans que viuen en residències ja poden rebre visites de forma normalitzada

Redacció

La Generalitat de Catalunya ha introduït canvis en les mesures de protecció de les residències de gent gran per la pandèmia de covid-19 encaminats a recuperar la normalitat en aquests centres. Es redueixen les quarantenes i aïllaments i s’aixequen restriccions per a fer activitats, visites i sortides. Tot i això, encara es mantenen algunes mesures de protecció i seguretat, donada la vulnerabilitat del col·lectiu i l’entorn residencial. 

Segons han informat els departaments de Salut i Drets Socials, els residents que siguin contactes estrets d’una persona infectada de covid, independentment del seu estat vacunal, no hauran de fer quarantena. A més, els contactes estrets que hagin passat la covid en els 90 dies previs podran estar als espais comuns i participar en les activitats habituals de la residència, sempre que es mantingui una ventilació adequada. Sí se’ls faran proves per detectar possibles casos asimptomàtics, hauran d’utilitzar mascareta quirúrgica i, si no és possible, mantenir la distància de seguretat i una ventilació correcta. Si han de compartir espais comuns, serà en horaris diferents i caldrà desinfectar.

Els aïllaments de les persones residents amb covid passen a ser de cinc dies si no presenten símptomes en les 24 hores anteriors. Els professionals que tinguin covid també es reincorporaran després de 5 dies si no tenen símptomes i després de donar negatiu en un test d’antígens. 

En el cas que ingressi una persona no vacunada o vacunada de forma incompleta o que no hagi passat la covid en els últims tres mesos, haurà de fer una quarantena de 10 dies en una zona groga i se li farà una prova de covid. 

Visites normalitzades

Pel que fa a les visites, aquestes es normalitzen sense limitació de persones, ni de nombre de visites, ni de lloc, però amb mesures de protecció individual, com ara dur mascareta i rentar-se les mans. També es promou la participació en les activitats habituals dels centres residencials i les sortides dels residents que no siguin contacte estret ni positius de covid. 

Es recomana mantenir els grups estables de convivència, ja que s’han demostrat molt eficaços per la detecció i aïllament de la malaltia. També es mantenen de forma temporal els cribratges als professionals, voluntaris i alumnes en pràctiques de forma quinzenal o setmanalment, si no estan vacunats. 


Centres de dia

En relació als centres de dia de gent gran no integrants en residències; residències i serveis d’atenció diürna per a les persones amb discapacitat, llars residències i llars amb suport temporal o permanent per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, no es consideren de manera general àmbits vulnerables i es prendran les mateixes actuacions i mesures que les de la població general. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES