Mig centenar de persones es manifesten en suport del poble saharaui

cantata
Prop de 800 infants participen en la 8a edició de la Cantata
4 de abril de 2022
gent gran
Les persones grans que viuen en residències ja poden rebre visites de forma normalitzada
5 de abril de 2022

Mig centenar de persones es manifesten en suport del poble saharaui

Redacció

Prop d’una cinquantena de persones s’han manifestat aquest divendres pels carrers de Rubí per donar el seu suport al poble saharaui. La mobilització, convocada per l’entitat Rubí Solidari, ha començat a la plaça Pere Aguilera i després de fer una volta pels carrers del centre de la ciutat ha finalitzat en el mateix punt. 

La manifestació s’ha convocat per protestar contra el canvi de posició del govern espanyol respecte al futur del Sàhara Occidental, que es va fer públic fa unes setmanes. L’executiu encapçalat per Pedro Sánchez avala ara la proposta marroquina d’atorgar autonomia a la zona, contràriament a la posició defensada històricament de fer un referèndum d’autodeterminació, també avalada per les Nacions Unides. 

A la manifestació, s’han mostrat pancartes per defensar el dret d’autodeterminació del Sàhara Occidental, que el 1975, amb la marxa sobtada de l’estat espanyol, va ocupar militarment el territori, una situació que continua vigent fins ara. Segons l’ONU, hi ha 173.000 saharauis que viuen des de fa més de 40 anys en els cinc camps de refugiats que estan ubicats al sud d’Algèria, enmig del desert, i que sobreviuen principalment per l’ajut humanitari internacional. El Sàhara Occidental és l’únic territori africà que encara no està oficialment descolonitzat.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES