La ciutat commemora amb diverses activitats el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

gent gran
Les persones grans que viuen en residències ja poden rebre visites de forma normalitzada
5 de abril de 2022
veinti
Un Veinti en ratxa suma una gran victòria contra el líder (1-3)
5 de abril de 2022

La ciutat commemora amb diverses activitats el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Redacció

Rubí ha commemorat aquest cap de setmana el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb un seguit d’activitats organitzades per l’entitat RubíTEA, amb el suport de l’Ajuntament. El primer dels actes va tenir lloc dissabte al pavelló de Can Rosés amb un partit del CEF Can Mir-RubíTEA, una parada informativa i venda de productes. El mateix dia, el consistori va il·luminar la façana de color blau, que identifica l’autisme. 

El diumenge les activitats es van traslladar a la urbanització de Castellnou, on s’ha fet la Festa de l’Autisme, amb tallers familiars i un àpat final. La presidenta de l’entitat, Esther Martínez, ha fet lectura del manifest, englobat dins la campanya ‘Un feliç viatge per la vida’. El text vol fer arribar a la societat les necessitats i desitjos de les persones amb autisme i les seves famílies en relació a diferents aspectes que incideixen en la seva qualitat de vida: la detecció precoç i l’atenció des dels primers moments del diagnòstic, l’educació, l’ocupació, el suport per a la inclusió en la comunitat, el respecte a les seves preferències individuals i a construir una vida independent, i una atenció sociosanitària adequada i específica en totes les etapes de la vida. 

autisme localpres

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va assistir a l’activitat i va explicar que l’Ajuntament intenta avançar per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme a través del Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, però també amb el suport a les famílies i la sensibilització ciutadana. 

Els actes del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme van acabar dilluns amb una xerrada a la biblioteca sota el títol ‘Comprendre i tractar l’ansietat en l’autisme’, a càrrec de la psicòloga clínica i directora de la Fundació Bellaire Olga Gisbert.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES