L’Esbart Dansaire culpa l’Ajuntament de la cancel·lació del Tastet de Primavera

celeste alías
Espectacle d’homenatge a Chavela Vargas amb Celeste Alías
23 de marzo de 2022
L’Ajuntament restringeix el trànsit a l’hora d’entrada i sortida del JV Foix
23 de marzo de 2022

L’Esbart Dansaire culpa l’Ajuntament de la cancel·lació del Tastet de Primavera

L’Esbart Dansaire de Rubí tenia previst celebrar el Tastet de Primavera aquest dissabte a la plaça Doctor Guardiet, però finalment no ho podrà fer. Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, l’Ajuntament li ha comunicat que en aquesta ubicació ja hi ha una activitat programada i que tampoc és possible cedir aquest dia la infraestructura d’escenaris i tanques, un material que habitualment aporta el consistori en activitats d’aquest tipus.

L’entitat lamenta que aquesta comunicació no s’hagi fet fins a 10 dies abans de l’espectacle i que les alternatives que han posat sobre la taula no són viables per l’objectiu del Tastet de Primavera, que és fer una mosta de dansa per a la ciutadania. Segons ha explicat l’Esbart, l’alternativa del consistori ha estat modificar la data o canviar la ubicació, ja sigui en un espai interior o allunyat del centre de la ciutat, una solució que l’entitat de cultura popular i tradicional ha rebutjat. A més, afirmen que tampoc estava previst donar el suport en infraestructura necessari per fer el Tastet de Primavera.

L’Esbart Dansaire lamenta aquesta situació, ja que estava previst que hi participés tot l’alumnat de l’escola de l’esbart, amb dansaires d’entre 3 i 18 anys, i ha decidit finalment cancel·lar l’activitat. Davant d’aquesta situació, l’entitat reclama comptar amb espais oberts i propers a la ciutadania per fer arribar la cultura popular als rubinencs. 

Aquesta no és la primera vegada que l’Esbart Dansaire de Rubí es queixa del poc suport institucional que rep per part de l’Ajuntament, ja que el 2019 va anunciar que deixava de fer el Rubifolk, entre altres motius, pel retard en el pagament de les subvencions que feien inviable la contractació dels grups de dansa internacionals. 

1 Comentaris

  1. Josep M. Pijuan Utges dice:

    un ajuntament de fireta en contra de tot lo que faci perfum a cultura catalana, porca misèria

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *