L’Ajuntament restringeix el trànsit a l’hora d’entrada i sortida del JV Foix

L’Esbart Dansaire culpa l’Ajuntament de la cancel·lació del Tastet de Primavera
23 de marzo de 2022
mercat
L’Associació d’Adjudicataris del Mercat torna a organitzar un Matí d’Art
24 de marzo de 2022

L’Ajuntament restringeix el trànsit a l’hora d’entrada i sortida del JV Foix

Redacció

L’Ajuntament de Rubí, mitjançant un decret d’Alcaldia, ha decidit prohibir el pas de vehicles pesants al llarg del camí de Can Sempere, on s’ubica l’Institut JV Foix, entre les 7.30 h i les 8 h i entre les 14.15 h i les 14.45 h. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la seguretat en aquesta zona, principalment durant les hores de major afluència d’alumnes amb motiu de l’entrada o sortida del centre educatiu.

Aquesta mesura s’ha pres després que fa unes setmanes hi hagués un accident davant de l’institut, quan un camió va passar per sobre del peu d’una estudiant. Fa només dues setmanes, diversos membres de la comunitat educativa local van demanar en una roda de premsa una limitació del trànsit d’una hora durant les entrades i sortides de les escoles, però finalment s’hauran de conformar amb mitja, que és el que ha anunciat l’Ajuntament. També volien que la mesura restrictiva s’ampliés al camí d’Ullastrell, però de moment no serà així.

El 15% dels camions supera la velocitat màxima

En diferents inspeccions i aforaments de trànsit realitzats al camí de Can Senpere pel Servei de Mobilitat i Accessibilitat de l’Ajuntament durant el gener i el febrer, s’ha comprovat que els vehicles pesants representen el 17% del trànsit de la via i que les hores punta de circulació són de 7 h a 8 h i de 14 h a 15 h. De fet, durant la franja de 7 h a 9 h es registra un 24% del total de pas de camions diaris, el 15% dels quals circulen a més de 30 km/h els dies entre setmana, quan hi ha activitat escolar. 

Més enllà de restringir el pas de vehicles amb una MMA superior a 3.500 kg a excepció de vehicles escolars, també s’han col·locat unes tanques a l’entrada del centre educatiu per tal d’ampliar el perímetre de seguretat dels estudiants i augmentar l’espai d’estada.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES