L’Esbart Dansaire enlluerna el públic amb el seu espectacle de Festa Major

Imagen noticia
Clàssics de sempre al Ball d’Envelat
29 de junio de 2018
Imagen noticia
Maldita Nerea reuneix milers de persones a l’Escardívol en la Nit Golfa
1 de julio de 2018

L’Esbart Dansaire enlluerna el públic amb el seu espectacle de Festa Major

Imagen noticia

L\’amfiteatre del Castell ha acollit novament un dels actes més esperats de la Festa Major de Rubí: l\’espectacle de l\’Esbart Dansaire. Centenars de rubinencs i rubinenques no han volgut perdre\’s aquesta tradicional cita amb la dansa i el folk català, en una funció que va resultar molt emotiva, amb diversos homenatges destacats dins la cultura catalana.

L\’espectacle va començar amb una presentació d\’Isidre Rubio, ex president de l\’esbart rubinenc. La primera part va comptar amb diverses coreografies de Quim Serra amb cançons del músic Manuel Blancafort, interpretades al piano per Lluïsa Serra. Un any més, la Cobla La Principal de Llobregat, dirigida per Jordi Núñez, ha realitzat l\’acompanyament musical de la resta de l\’obra.

Després va arribar el torn de l\’homenatge a Manuel Cubeles, amb \’L\’espanyolet del Ripollès\’, seguida de la sarsuela \’Farandola de la cançó d\’amor i de guerra\’. Una de les coreografies més espectaculars va ser \’Veles e Vents\’, amb la veu de Roger Mas, interpretat exactament com a la gala dels Premis Nacionals de Cultura 2017 celebrats a Rubí.
L\’entitat rubinenca també va celebrar els 50 anys de l\’estrena de l\’òpera \’Marina\’, amb la coreografia d\’Albert Sans.
Finalment, la segona part de l\’espectacle va ser el Ball de Gitanes, la coreografia més representativa de l\’Esbart de Rubí. El coreògraf Jordi Rubio s\’ha mostrat molt agraït amb el cos de dansa, l\’equip de vestuari, atrezzo, perruqueria, producció, protocol, el grup gran de l\’Escola de l\’Esbart i la regidoria de Cultura pel seu esforç i dedicació en fer possible \»aquesta magnífica actuació i gran vetllada\».