L’Espai 14/13 acollirà demà una jornada sobre els drets dels infants i la visibilització de l’abús sexual infantil

Imagen noticia
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid
13 de marzo de 2019
26 de Mayo, un día clave para Rubí
15 de marzo de 2019

L’Espai 14/13 acollirà demà una jornada sobre els drets dels infants i la visibilització de l’abús sexual infantil

Imagen noticia

Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del Comitè dels Drets dels Infants a les Nacions Unides, i Álvaro Sepúlveda, germà marista de la Fundació Marista per a la Solidaritat Internacional (FMSI) seran dos dels convidats aquest divendres, dia 15 de març, a la Jornada «La defensa dels Drets dels infants, element irrenunciable de la nostra missió», que organitza la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya en el marc de la trobada anual d’educadors d’obres socials.

La Jornada, que es durà a terme a Rubí, es compon de dues parts. A la primera part hi haurà una taula rodona titulada «Visibilitzem l’abús sexual infantil: una responsabilitat compartida». El col·loqui, moderat per Carme Tello (Associació Catalana per la Infància Maltractada-ACIM), comptarà amb professionals acreditats de diferents serveis i àmbits d’intervenció (salut, justícia, educació, serveis socials).
A la segona part, Jorge Cardona i Álvaro Sepúlveda analitzaran els objectius, reptes i urgències als quals ens enfrontem al món en relació amb la defensa dels drets dels infants.

A la trobada hi assistiran, entre altres, la directora general de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA), Ester Cabanes; el bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa Monsenyor Salvador Cristau Coll; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, Marta Garcia i la presidenta de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA), Conxi Martínez. Hi intervindrà també el president de la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya, G. Jaume Parés.

La Jornada s’emmarca en la Trobada d’Educadors d’Obres Socials Maristes 2019, una trobada que es realitza de manera anual en el si de les nostres obres socials i que té per objectiu ser un fòrum de diàleg i formació per als educadors de les obres, oberta a l’entorn. Els Maristes gestionem a Catalunya 14 obres socials, entre centres de medi obert i centres de medi residencial, i atenem més d’un miler d’infants i joves i les seves famílies.

La trobada tindrà lloc a l’auditori Espai 14/13 del Centre Cíviv La Cruïlla del Pinar a partir de les 9.30 h.