L’exèrcit torna a Rubí per desinfectar les residències de gent gran i els accessos a centres sanitaris

Imagen noticia
Los 40 Principales cancel·la definitivament el festival Primavera Pop
14 de abril de 2020
Imagen noticia
Tot pot esperar
16 de abril de 2020

L’exèrcit torna a Rubí per desinfectar les residències de gent gran i els accessos a centres sanitaris

Imagen noticia

La Unitat d\’Emergències de l\’Exèrcit (UME) està fent tasques de neteja i desinfecció a les residències de gent gran de la ciutat. També està previst que facin aquesta feina als accessos de l\’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i dels tres centres d\’assistència primària de Rubí. En total, participen en aquestes maniobres de neteja i desinfecció una cinquantena de militars amb nou vehicles per petició de l\’Ajuntament de Rubí després que el 2 d\’abril l\’UME ja fes treballs de desinfecció a la majoria de residències de la ciutat i a alguns accessos.

Fa només uns dies, l\’alcaldessa va acusar la Generalitat de \»deixar morir els avis\» en una carta dirigida a la consellera de Salut, Alba Vergés. El Departament de Salut ha explicat a Diari de Rubí que són conscients de la \»situació difícil\» i que estan valorant si és necessari \»millorar els circuits d\’atenció i si cal traslladar residents d\’algun centre de Rubí a l\’Hospital General\». D\’altra banda, també han indicat que, tan bon punt hi ha \»material disponible, es remet a les residències\» i que \»la decisió del ministeri de Sanitat de centralitzar totes les compres va suposar un perjudici en aquest sentit\».

Ni el Departament de Salut ni l\’Ajuntament de Rubí han volgut fer públic quin és el nombre de defuncions que ha provocat la COVID-19 a les residències de la ciutat.