L’Hospital de Terrassa i l’Hospital Mútua restringeixen les visites i els CAP de Rubí només atendran urgències

Imagen noticia
Se suspenen les juntes de govern i els plens fins a la fi de l’estat d’alarma
16 de marzo de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament ajorna el pagament de taxes, impostos i tributs
18 de marzo de 2020

L’Hospital de Terrassa i l’Hospital Mútua restringeixen les visites i els CAP de Rubí només atendran urgències

Imagen noticia

Per tal de fer front a l’epidèmia de coronavirus, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha decidit restringir les visites a l’Hospital de Terrassa. Únicament es permetrà un acompanyant per cada malalt i es prioritzarà que sempre sigui la mateixa persona. El consorci també demana que la gent només acudeixi a l’hospital si és indispensable. Així mateix, per tal de facilitar la vida dels pacients, l’hospital ofereix de forma gratuïta l’aparcament, així com també el servei de televisió a les habitacions.

Pel que fa als serveis que presta el complex sanitari, es manté l’activitat d’hospital de dia mèdic i oncològic, l’hemodiàlisi, la cirurgia urgent, oncològica i inajornable, les proves de diagnòstic per la imatge que siguin urgents, oncològiques o de pacients ingressats, l’àrea de rehabilitació, però només en cas que sigui inajornable, i la radioteràpia, prioritzant els tractaments i visites indispensables. En canvi, les consultes externes es cancel·laran o es faran per via telefònica.

Pel que fa als centres d’atenció primària, com el CAP Anton Borja i el CAP Sant Genís, només faran atenció urgent i continuada. Els professionals contactaran amb els pacients o bé per anul·lar les visites o bé per fer-les per telèfon. Pel que fa als centres de salut mental, inclòs el Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig, s’anul·len les consultes presencials que no siguin imprescindibles i aquestes es faran de forma telefònica.

Per últim, el CST ha activat nous punts d’atenció telefònica per donar resposta a totes les trucades dels pacients tant als CAP com als hospitals per la gran afluència de trucades.

Restriccions a l\’Hospital Mútua de Terrassa

A l’Hospital Mútua de Terrassa també s’han restringit les visites a l’hospital i únicament s’autoritza l’accés a un acompanyant per necessitats específiques. Es demana a la ciutadania que no vagi al centre sanitari si no és indispensable.

A més, les urgències són considerades una zona d’elevada restricció. Pel que fa al servei de ginecologia i obstetrícia, es recomana consultar el procediment específic pels casos de seguiment d’embarassos i parts i en el cas de l’hospital de dia polivalent i oncològic es mantenen tots els tractaments que siguin inajornables.

A més, des de divendres, els CAP gestionat per Mútua, entre els quals hi el CAP Mútua de Terrassa de Rubí, han ajornat les visites programades no urgents i només atenen patologies que tinguin urgència.

Es recomana la consulta telefònica i l’ús del portal telemàtic La Meva Salut. De forma extraordinària, s’ha posat en marxa un sistema d’acreditació extraordinària d’aquest portal de forma no presencial a través del telèfon 900 537 23, de 8 h a 20 h. Un cop passat el període d’emergència sanitària, caldrà acreditar-se presencialment per aconseguir una acreditació ordinària.