Un model matemàtic calcula que a Rubí ja hi hauria 24 infectats per coronavirus

Imagen noticia
Se suspenen les juntes de govern i els plens fins a la fi de l’estat d’alarma
16 de marzo de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament ajorna el pagament de taxes, impostos i tributs
18 de marzo de 2020

Un model matemàtic calcula que a Rubí ja hi hauria 24 infectats per coronavirus

Imagen noticia

Un estudi matemàtic creat per dos investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i la Universidad de Zaragoza, amb l’ajut d’altres científics d’altres universitats del món, entre els quals la Harvard Medical School de Boston, calcula que a Rubí podria haver-hi ara mateix 24 persones infectades amb el virus SARS-CoV-2, responsable de la malaltia COVID-19. Una xifra que demà augmentaria fins als 34 casos.

L’estudi és una representació, per municipis, d’un indicador de la fracció de la població que s’estima que es pugui haver contagiat del virus per transmissió comunitària. Per desenvolupar-lo, han tingut en compte les dades obtingudes en els articles recents sobre l’epidemiologia del coronavirus i les dades de mobilitat habitual de cada terme municipal, facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística.

Basats en aquests factors, avui a Rubí hi hauria 24 casos de coronavirus, 31 a Sant Cugat del Vallès, 19 a Cerdanyola, 58 a Terrassa i 59 a Sabadell. De fet, segons la premsa local de Terrassa, hi ha més d’una quarantena de positius a la ciutat, mentre que a Sabadell els mitjans expliquen que hi ha hospitalitzats almenys una seixantena de casos. A Rubí, en canvi, no es té constància de cap persona que hagi donat positiu, tot i que és molt probable que ja hi hagi diversos casos.

Es pot accedir al model matemàtic a través del web http://deim.urv.cat/~alephsys/COVID-19/spain/es/index.html#FAQsection.