L’Oficina Local d’Habitatge incorpora una integradora social al servei

Imagen noticia
El Centre Excursionista posa en marxa un nou cicle d’audiovisuals de muntanya
30 de abril de 2018
Imagen noticia
El carrer de la Plana de Can Bertran
3 de mayo de 2018

L’Oficina Local d’Habitatge incorpora una integradora social al servei

Imagen noticia

A partir del mes de maig, l’Ajuntament incorporarà una persona titulada en integració social a l’Oficina Local d’Habitatge. A través d’aquest nou perfil professional, l’oficina podrà fer seguiment de l’ús adequat dels habitatges municipals i de la convivència amb la comunitat de veïns.

Entre les funcions de la integradora social, hi ha tutelar la convivència en els allotjaments temporals d’emergència, acompanyar els usuaris en el compliment del pla de treball establert amb Serveis Socials, donar suport en les gestions necessàries per a aconseguir i mantenir els subministraments bàsics de l’habitatge, treballar amb els usuaris l’adquisició d’hàbits de consum eficient i d’organització domèstica, donar suport a la tramitació dels ajuts al lloguer, si s’escauen, i detectar situacions que puguin derivar en problemàtica social.

Per a la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, «el model de gestió social d’habitatge requereix implementar una metodologia de treball que asseguri un seguiment social de les persones usuàries dels habitatges municipals i garantir-ne els drets».

Així, per garantir el treball integral amb les famílies allotjades en habitatges del parc públic municipal, la integradora social es coordinarà amb els diferents professionals que intervenen en els àmbits social, d’habitatge, d’eficiència energètica i de formació i inserció ocupacional des de les àrees de Serveis Socials, Proursa, Rubí Brilla i Rubí Forma.

La professional, que va cursar els estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integradora Social a l’institut La Serreta de Rubí, s’ha seleccionat a partir d’una oferta de treball publicada a la Borsa de Treball de l’Ajuntament, integrada al Servei d’Impuls a l’Ocupació. «D’aquesta manera, també posem en valor la formació que es fa a la ciutat en l’àmbit social», explica García.