‘Mariana Pineda’, l’heroïna liberal de Lorca arriba a La Sala

Imagen noticia
La Setmana de Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat
26 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Sisena edició de la Zambomba Flamenca de Nadal
28 de noviembre de 2019

‘Mariana Pineda’, l’heroïna liberal de Lorca arriba a La Sala

Imagen noticia

Mariana Pineda, la dona que es va convertir en un símbol de la llibertat després de ser executada el 1831 per defensar la causa liberal contra la monarquia absolutista borbònica, va inspirar el poeta i dramaturg Federico García Lorca, que li va dedicar una obra de teatre.

Pel director de ‘Mariana Pineda’, Javier Hernández-Simón, aquest personatge retratat per Lorca simbolitza una dona que es rebel·la contra tot allò que està establert a la societat i ho fa seguint el seu propi cor lliure, que no entén de normes, ni de gèneres ni de pors.

La protagonista d’aquesta història se sent atrapada en un món on constantment se sent vigilada i oprimida, no només per la situació política del moment, sinó també per la normativa social inherent al fet de ser dona.

El repertori d’aquest obra, realitzada per la companyia CG Producción Escènica i Teatro del Nómada, està format per Aurora Herrero, Marta Gómez, Silvana Navas, Sara Cifuentes, Laia Marull, ?»scar Zafra, Álex Gadea, Fernando Huesca i José Fernández.

L’obra es representarà aquest diumenge al teatre municipal La Sala a les 19 hores i el preu de les entrades és de 20 euros i de 15 euros amb descompte.