Més de 1.300 estudiants positius i 1.500 confinats en els centres educatius de Rubí

Els dos equips sèniors del Cent Patins tornen a sumar dues victòries
19 de enero de 2022
Detenen un home a Rubí per robar en un banc a Sabadell
20 de enero de 2022

Més de 1.300 estudiants positius i 1.500 confinats en els centres educatius de Rubí

A Rubí hi ha gairebé 3.000 alumnes que no poden assistir a classe perquè, o bé tenen covid, o bé estan confinats perquè han estat contacte d’algú que en té i no tenen la pauta completa de la vacuna, segons el Departament d’Educació. La tornada després de les vacances de Nadal a les aules i la sisena onada està provocant que molts alumnes hagin d’estar a casa per culpa de la covid.

Concretament, n’hi ha més de 1.300 que tenen el virus i més de 1.500 que són contacte de positius. Algunes escoles tenen una incidència molt elevada de casos i de confinats. És el cas dels centres educatius Regina Carmeli, Maristes i l’escola 25 de Setembre, tots amb més de 200 alumnes a casa.

D’altra banda, les famílies tindran ara set dies per tal que els infants es puguin fer un test d’antígens a la farmàcia si hi ha un positiu a l’aula, ja que fins ara només tenien quatre dies.

Augment de la mortalitat

Durant els darrers dies, ha augmentat el nombre de rubinencs que han mort pel virus. En els darrers dies han mort 6 persones. Ara mateix, hi ha 36 rubinencs que estan ingressats a l’hospital i 3 a l’UCI, dels quals un és menor de 50 anys.

La incidència continua sent molt elevada, amb un risc de rebrot per sobre de 7.000 i amb una taxa de positivitat dels tests d’antigen i de PCR que frega el 30%.

Pel que fa a la vacunació, només un 30% de la població de Rubí té la tercera dosi de reforç. La majoria, el 80% sí que té la pauta completa, és a dir, dues dosis, i a poc a poc continua augmentant el nombre d’infants amb la primera dosi, que ara és gairebé del 40%.

S’acaba el toc de queda

Pel que fa a les restriccions, la Generalitat ha aixecat el toc de queda i ja es pot circular lliurament durant tota la nit. En canvi, la resta de mesures, com ara el límit social a 10 persones, el control dels aforaments, la necessitat de presentar el certificat covid o el tancament de l’oci nocturn, s’allargaran com a mínim fins a la setmana vinent.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES