Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí

Imagen noticia
Els nedadors del CNR participen al Campionat de Catalunya d’Estiu
13 de julio de 2018
Imagen noticia
Rubí impulsa un grup de compra agregada d’energia verda
17 de julio de 2018

Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí

Imagen noticia

La Marató de donació de sang, que va tenir lloc al teatre municipal La Sala el divendres durant tot el dia, va registrar 327 participants, dels quals van poder donar sang 310. Es tracta d\’una xifra lleugerament superior a la de l\’any anterior, tot i que per sota de la del 2016, quan es va batre el rècord absolut amb gairebé 400 donacions.

Una de les persones que es va apropar a La Sala va ser l\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que va recordar la importància de la donació de sang: \»A l\’estiu és de vital importància donar sang, perquè és una època de l\’any en què se\’n necessita molta i Rubí demostra cada any la seva solidaritat\». També van donar sang els organitzadors de l\’InFest, que, a més, van sortir al carrer per captar possibles donants.

Una de les novetats en la donació de sang des de fa pocs mesos és que les persones que fan la donació reben un missatge SMS quan la seva sang arriba a l\’hospital: \»És un sistema que vam veure a Suècia i que ens va agradar molt, tu dones la sang avui, però no saps realment quan estarà fent aquella funció per la qual tu en dones, per salvar una persona, i el dia que reps el missatge, se\’t posa la pell de la gallina\», va explicar Roser Vallès, del Banc de Sang i Teixits.

Del total de persones que van passar divendres per La Sala, 36 són donants nous. Pel que fa a tipus de sang, es van recollir 106 donacions d’A+, 100 de 0+, 37 de 0-, 26 d’A-, 5 d’AB+ i 5 d’AB-. Es calcula que a Rubí es donen al cap de l\’any 1.000 donacions.

Cada dia a Catalunya, es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre malalts.