Més de 900.000 euros per pal·liar les destrosses de les pluges de novembre

Imagen noticia
Impulsen un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i qualitat a la comarca
31 de enero de 2019
Imagen noticia
Més d’una vintena d’assistents a la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’
4 de febrero de 2019

Més de 900.000 euros per pal·liar les destrosses de les pluges de novembre

Imagen noticia

El Ple de gener va servir per retre compte de les despeses ocasionades per l’episodi de pluja i inundacions que va patir Rubí el 15 de novembre de l’any passat. El consistori ha decretat la zona d’emergència, fet que li permet licitar i adjudicar obres de forma immediata per solucionar la situació.

Així, l’Ajuntament destina un total de 916.641,33 euros a corregir els danys que la pluja va ocasionar a la ciutat, especialment a les urbanitzacions. La majoria dels treballs es van realitzar durant les setmanes posteriors a l’episodi. Per exemple, es van invertir 87.663,51 euros a retirar fangs, pedres i terres de 75 carrers i carreteres; i 37.747,78 euros en corregir afectacions en torrents i camins de la ciutat, entre moltes altres actuacions. La major part del pressupost destinat a l’episodi de pluges està reservat per restablir la seguretat en tres carrers de la ciutat, els carrers Puigmal, Martines i Cirerers. En total, la inversió suposa 569.260,11 euros i les obres tot just han començat fa unes setmanes.

L’Ajuntament ha comptabilitzat un total de 406 incidències relacionades amb les pluges d’aquells dies, entre les quals prop de 200 estaven relacionades amb esllavissades de terres o runa a la via pública.

El govern prorroga el pressupost
La manca de suport a la proposta de pressupost del 2019 ha obligat el govern local, format pel Partit dels Socialistes i el regidor no adscrit Sergi García, a prorrogar el pressupost, un tràmit que es va produir durant el Ple de gener. El portaveu de Veïns per Rubí (VR), Antoni García, va criticar «la incapacitat del govern per dirigir el municipi». L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va explicar que encara hi ha negociacions per aprovar els comptes i que està previst que aquests puguin passar pel Ple al febrer.

D’altra banda, en la sessió plenària es va aprovar una pròrroga del contracte del transport públic, fet aquest que també va criticar el portaveu de Veïns, recordant que actualment «hi ha caducats els contractes de neteja i residus, zones verdes, serveis de comunicacions i deixalleries».