Més d’una vintena d’assistents a la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’

Imagen noticia
El Ple reivindica millores en al Parc de Bombers de Rubí
1 de febrero de 2019
Imagen noticia
El rubinenc Miguel Aguilera exposa la seva obra pictòrica a l’Antiga Estació
5 de febrero de 2019

Més d’una vintena d’assistents a la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’

Imagen noticia

El Centre Excursionista de Rubí (CER) va acollir la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’, una obra de Jordi Cruz que narra els fets que van passar al Pirineu oriental a finals del 2000, quan un episodi de torb i unes condicions climàtiques extremes van provocar la mort de 12 persones.

Més d’una vintena de persones van assistir a la presentació, organitzada pel Racó del Llibre, en la qual l’autor va explicar alguna de les històries que es reprodueixen al llibre. «La intenció del llibre és explicar què és el que va passar, perquè no torni a ocórrer, la gent ha de prendre consciència que el Pirineu, encara que no sigui l’Himàlaia pot registrar condicions molt extremes, amb sensació de 30 o 40 graus sota zero i episodis de torb que redueixen moltíssim la visibilitat», va explicar el meteoròleg.

Cruz considera que actualment les previsions meteorològiques i la tecnologia és més eficient ara que abans, però insisteix que és necessària anar ben equipats a la muntanya, fer cas de les alertes meteorològiques i comunicar amb antelació a amics o familiars el lloc on anem.