Impulsen un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i qualitat a la comarca

Imagen noticia
L’Oficina Municipal d’Escolarització entra en funcionament
30 de enero de 2019
Cartes de la ciutadania
1 de febrero de 2019

Impulsen un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i qualitat a la comarca

Imagen noticia

Davant l’anunci de la Conselleria de Salut de traslladar el servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a la Vall d’Hebron, diferents entitats i representants institucionals del Vallès Occidental han impulsat un manifest en defensa de l’atenció sanitària de proximitat i qualitat a la comarca.

El document, que ha estat signat per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, recull que el Vallès compta amb quatre hospitals de referència: el Taulí, que dona servei als municipis de Sabadell i la seva àrea d’influència; la Mútua i l’Hospital de Terrassa, que donen cobertura a Terrassa i els municipis de l’entorn com ara Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, i l’Hospital General de Catalunya. «Són equipaments que ens permeten parlar d’una atenció sanitària de qualitat, pròxima i eficient», assenyala el manifest.

El text reconeix que la concentració de serveis sanitaris pot permetre una millor optimització de recursos i més capacitat d’investigació i innovació, però apunta que «aquest fet ha de ser compatible amb una atenció propera de qualitat».

En aquest sentit, els firmants del manifest assenyalen que «no volem perdre serveis a la comarca. Estem disposats a col·laborar en la planificació de serveis, però no a renunciar d’entrada a serveis que tenim i estan consolidats». Així insisteixen que el debat de l’eficiència ha de ser compatible amb la proximitat.

El document recull que la comarca compta amb centres d’excel·lència i que poden assumir àrees mèdiques en les quals tinguin expertesa. En aquest sentit, demanen que els serveis ja existents en els hospitals de la comarca siguin de referència per tots els vallesans. Per exemple, si l’Hospital de Terrassa és pioner en un tractament com en medicina nuclear, pugui cobrir les necessitats en aquest camp de tots els pacients de la comarca.

Finalment, el manifest reclama al govern català que compti amb els municipis per fer front als nous reptes de la sanitat pública. «No es pot treballar d’esquena al territori, cal fer-ho amb diàleg, sense precipitació i de la mà dels professionals sanitaris», assenyala.