Més de la meitat dels comerços del centre de Rubí són singulars

L’Olímpic col·labora en diferents activitats esportives a Calahorra durant l’agost
8 de agosto de 2022
torrent abelles
L’Ajuntament haurà d’assumir la rehabilitació del torrent de les Abelles sense l’ajut dels fons europeus
9 de agosto de 2022

Més de la meitat dels comerços del centre de Rubí són singulars

Redacció

Rubí està per sota de la mitjana catalana en la clonació de comerços, segons un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona i la Xarxa Perfil de Ciutat. L’objectiu del treball és analitzar el grau de similitud i singularitat entre els principals eixos comercials d’una trentena de municipis de Catalunya, ja que en els darrers anys s’ha registrat una tendència a l’alça en la clonació de negocis. 

Així, un cop analitzats els eixos comercials del centre de la ciutat, es desprèn que Rubí resisteix millor aquesta tendència que altres ciutats. Mentre a Catalunya la mitjana de botigues clonades és del 16%, a Rubí aquest percentatge baixa fins al 13%, dels quals el 8,5% són superclònics i el 4% clònics. Pel que fa al 87% restant, el 51% són comerços i botigues singulars, el 23% són replicats i el 14% estan buits.

La tipologia comercial on es registren més clonacions de negocis són les entitats financeres (78%) i les botigues alimentàries i no alimentàries (23%), mentre que el sector on hi ha menys és la restauració, sense cap clonació, els serveis (2%) i la roba (5%).

Del total de botigues que es poden trobar a l’eix comercial del centre de la ciutat, 31 són clonades, i per tant, també hi són en altres zones de Catalunya. Per exemple, a Nou Barris hi ha 17 botigues que també estan a Rubí, a Sabadell, 15, i a Santa Coloma de Gramenet, 14. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES